بازیابی گازهای ارسالی به مشعل های واحدهای پتروشیمی

بازیابی گازهای ارسالی به مشعل های واحدهای پتروشیمی
پژوهشگران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با همکاری گروه انرژی دانشگاه صنعت نفت، بررسی و امکان سنجی بازیابی گازهای اضافی وجانبی ارسالی به مشعل های واحدهای پتروشیمی را آغاز نموده اند.

   مهندس"محمود حاجی محمدی" رییس گروه پژوهش های فنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به خبرنگار علمی ایرنا گفت گازهای اضافی و جانبی واحدهای پتروشیمی از طریق سیستم مشعل سوزانده می شوند که موجب آلودگی محیط زیست و هدرروی انرژی و اتلاف میلیاردها ریال سرمایه می شود. بر اساس اطلاعات بانک جهانی در سال 2000، یکصد و هشت بیلیون متر مکعب گاز در مشعل ها سوزانده شده، در حالیکه این مقدار گاز می تواند برای اهداف دیگری از جمله تولید انرژی مورد استفاده قرار گیرند.

این پژوهشگر اظهار داشت از آنجا که عدم تخلیه گازهای اضافی می تواند موجب انفجار و آسیب دیدگی و  یا حتی مرگ کارکنان واحدهای پتروشیمی شود وجود سیستم مشعل یکی از مولفه های مهم تامین امنیت این واحدها وجلوگیری کننده از خطر انفجار وآتش سوزی است و وجود آنها الزامی و ناگزیر می باشد.

وی افزود در بسیاری از واحدهای پتروشیمی و پالایشگاه ها در کشورهای پیشرفته دنیا، با توجه به مقررات شدید جلوگیری از آلودگی محیط زیست، گازهای ارسالی به مشعل ها بازیابی می شوند و حداقل حجم گاز بنا بر شرائط عملیاتی سوزانده می شوند، بطوری که مشعل ها معمولا فاقد شعله ویا با شعله بسیار اندک می باشند.

دکترمحمود افشار عضو هیئت علمی و مدیر گروه انرژی دانشگاه صنعت نفت و مجری یکی از پروژه های بازیابی نیز عنوان نمود که این پروژه ها با استفاده از روش ابتکاری انجام شده است و بر اساس بررسی ها با بازیابی و استفاده گازهای ارسالی بعنوان سوخت مجتمع و یا تبدیل آن به گاز مایع و دیگر گازهای مورد نیاز، از جمله هیدروژن و فروش آن می توان سالانه میلیون ها دلار ارزش افزوده ایجاد کرد.

مهندس حاجی محمدی با اشاره به اینکه تاکنون در ایران طرحی برای بازیابی گازهای اضافی واحد های پتروشیمی وپالایشگاه ها اجرا نشده است، از انجام طرح پژوهشی به این منظور در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی خبر داد.

   رییس گروه پژوهش های فنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی افزود طرح امکان سنجی بازیابی گازهای ارسالی به مشعل ها  ابتدا بصورت نمونه در یکی از مجتمعهای تولیدی پتروشیمی انجام شده که با توجه به نتایج خوب آن در حال برنامه ریزی برای انجام آن بر روی  مشعل های مجتمع های منطقه پتروشیمی عسلویه نیز می باشیم.
۲۵ تیر ۱۳۸۷ ۱۵:۴۷
خبرگزاری جمهوری اسلامی |
تعداد بازدید : ۲,۸۶۷
کد خبر : ۹۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید