ستاد زیست فناوری وزارت نفت با همکاری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و پژوهشگاه صنعت نفت، با هدف بررسی زمینههای مهار خوردگی با بهرهگیری از فناوری زیستی به برگزاری نخستین کارگاه آموزشی خوردگی زیستی اقدام کرده است.
این کارگاه 18 تیرماه بهصورت یکروزه در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر برگزار خواهد شد. در این کارگاه، بازرسان فنی و کارشناسان واحدهای پژوهشی، با مفاهیم کاربردی در حوزه خوردگی زیستی، فناوریهای روز دنیا، روشهای پیشگیرانه و پایش خوردگی با بهرهگیری از فناوری زیستی آشنا خواهند شد. همچنین برنامه بازدید از یک مجتمع پتروشیمی در منطقه ماهشهر نیز پیشبینی شده است.
زیان اقتصادی ناشی از خوردگی معادل دو تا پنج درصد درآمد ناخالص ملی یا به عبارتی، 3200 میلیارد تومان برآورده شده است. میزان این خسارت بهحدی است که چنانچه استراتژی معقولی در برابر آن اتخاذ نشود، آسیبهای جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت. خوردگی یکی از اساسیترین مشکلات موجود در صنعت نفت است که موجب اتلاف قابل توجه سرمایهها و ایجاد مخاطرات جدی جانی و زیستمحیطی میشود و هر ساله هزینههای هنگفتی را به پیکره صنعت تحمیل میکند. علاوه بر این، نامرغوب شدن محصولات بهدلیل آلودگیهای ناشی از خوردگی نیز از پیامدهای این پدیده است. بهبود طراحی با استفاده از روشهای کنونی، افزایش آگاهی صنایع از خطرات خوردگی بهخصوص خوردگی زیستی، استفاده از مواد جدید برای کاهش هزینههای خوردگی از جمله عوامل زیستی، استانداردسازی تجهیزات بهعنوان برخی از عواملی است که میتوانند سبب کاهش هزینههای خوردگی شوند. استقرار نظام مدیریت خوردگی که از تلفیق ایدههای مدیریتی با راهکارهای فنی- اجرایی شکل گرفته، هزینهها را در برخی کشورها تا 25 درصد کاهش داده است. در همین راستا با شناخت انواع خوردگی و بهرهگیری از فناوریهایی چون فناوری زیستی، میتوان روشهای پایش و پیشگیری را بهطور کامل در صنایع بهکار بست.
برای کسب اطلاعات بیشتر با گروه پژوهشی فناوریهای نوین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تماس حاصل نمائید.