برگزاری کارگاه آموزشی خوردگی زیستی در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر

برگزاری کارگاه آموزشی خوردگی زیستی در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر
ستاد زیست فناوری وزارت نفت با همکاری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و پژوهشگاه صنعت نفت، با هدف بررسی زمینه‌های مهار خوردگی با بهره‌گیری از فناوری زیستی به برگزاری نخستین کارگاه آموزشی خوردگی زیستی اقدام کرده است.

این کارگاه 18 تیرماه به­صورت یک­روزه در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر برگزار خواهد شد. در این کارگاه، بازرسان فنی و کارشناسان واحدهای پژوهشی، با مفاهیم کاربردی در حوزه خوردگی زیستی، فناوری­های روز دنیا، روش‌های پیشگیرانه و پایش خوردگی با بهره‌گیری از فناوری زیستی آشنا خواهند شد. همچنین برنامه بازدید از یک مجتمع پتروشیمی در منطقه ماهشهر نیز پیش­بینی شده است.

زیان اقتصادی ناشی از خوردگی معادل دو تا پنج درصد درآمد ناخالص ملی یا به عبارتی، 3200 میلیارد تومان برآورده شده است. میزان این خسارت به­حدی است که چنانچه استراتژی معقولی در برابر آن اتخاذ نشود، آسیب‌های جبران­ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. خوردگی یکی از اساسی‌ترین مشکلات موجود در صنعت نفت است که موجب اتلاف قابل توجه سرمایه‌ها و ایجاد مخاطرات جدی جانی و زیست­محیطی می‌شود و هر ساله هزینه‌های هنگفتی را به پیکره صنعت تحمیل می‌کند. علاوه بر این، نامرغوب شدن محصولات به­دلیل آلودگی‌های ناشی از خوردگی نیز از پیامدهای این پدیده است. بهبود طراحی با استفاده از روش‌های کنونی، افزایش آگاهی صنایع از خطرات خوردگی به­خصوص خوردگی زیستی، استفاده از مواد جدید برای کاهش هزینه‌های خوردگی از جمله عوامل زیستی، استانداردسازی تجهیزات به­عنوان برخی از عواملی است که می‌توانند سبب کاهش هزینه‌های خوردگی شوند. استقرار نظام مدیریت خوردگی که از تلفیق ایده‌های مدیریتی با راهکارهای فنی- اجرایی شکل گرفته، هزینه‌ها را در برخی کشورها تا 25 درصد کاهش داده است. در همین راستا با شناخت انواع خوردگی و بهره‌گیری از فناوری‌هایی چون فناوری زیستی، می‌توان روش‌های پایش و پیشگیری را به­طور کامل در صنایع به­کار بست.

برای کسب اطلاعات بیشتر با گروه پژوهشی فناوری­های نوین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تماس حاصل نمائید.
۱۰ تیر ۱۳۸۷ ۱۱:۱۶
گروه پژوهشی فناوری های نوین |
تعداد بازدید : ۲,۳۱۳
کد خبر : ۹۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید