برگزاری کارگاه بین المللی آموزشی- پژوهشی کاربردهای فناوری نانو در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع خودرو

برگزاری کارگاه بین المللی آموزشی- پژوهشی کاربردهای فناوری نانو در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع خودرو
کارگاه بین المللی آموزشی- پژوهشی کاربردهای فناوری نانو در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع خودرو با حضور مدیران ارشد صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، اساتید و متخصصان زبده داخلی و خارجی و نیز کارشناسان و صاحب نظران صنعتی در زمینه فناوری نانو با همت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر از تاریخ 4 لغایت 6 خرداد ماه 1387 برگزار گردید.

 گفتنی است در این کارگاه‌ اساتید خارجی از کشورهای سوئد، ایتالیا، آمریکا و همچنین ایرانیان مقیم خارج کشور حضور داشتند. کاربردهای نانوحسگرها، نانوکاتالیست‌ها، نانوساختارها، نانوکامپوزیت‌هایی پلیمری و نانوذرات در صنایع نفت،گاز، پتروشیمی و صنایع خودرو و نیز مقولات مرتبط با تجاری‌سازی، از جمله مهم‌ترین محورهای مورد بحث در این کارگاه بود.

دو روز نخست این کارگاه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و روز سوم در ساختمان اصلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با حضور آقایان دکتر یوسف محمدی رئیس گروه پژوهشی فناوری‌های نوین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، دکتر رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مهندس سلطانی رئیس ستاد ویژه توسعه فناوری نانو دفتر همکاری­های ریاست جمهوری برگزار گردید.

در افتتاحیه این مراسم، دکتر محمدی، ریاست گروه پژوهشی فناوری­های نوین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی طی سخنانی با اشاره به جایگاه ایران در زمینه فناوری نانو در دنیا و منطقه، به بیان سمت و سوی تحقیقات فناوری نانو در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در کشور پرداخت.

دکتر محمدی اظهار داشت: در سال­های اخیر، محققین کشور مطالعات عمیق و جامعی در رابطه با امکان استفاده از فناوری نانو در حوزه­های مختلف این صنعت از جمله پالایش فرآورده­ها، صنایع پتروشیمی و گاز به عمل آورده­اند تا بتوان با فراهم آوردن ابزارهای لازم به چگونگی استفاده از این فناوری نوین در جهت پیشبرد هر چه بهتر اهداف صنعت عظیم دست یافت.

لازم به ذکر است که شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در سال نوآوری و شکوفایی بودجه­های مناسبی را برای توسعه دانش­های فنی در حوزه­ فناوری­های نوین اختصاص داده­است، مشروط به آن­که در پروژه­ها و طرح­ها جنبه­های کاربردی به­طور شفاف در نظر گرفته شده باشد.

رئیس گروه پژوهشی فناوری­های نوین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز فناوری نانو را به­عنوان یکی از ابزارهای مهم برای توسعه محصولات و افزایش ارزش افزوده آنها، ایجاد نوآوری در محصولات و معرفی گرید­های جدید، کارآفرینی و اشتغال و عاملی برای کمک به حفظ فرصت­هایی که ذخایر نفت و گاز در اختیار بشر قرار داده­اند، انتخاب کرده است.

 وی با اشاره به تحقیقات پایه­ای انجام شده در زمینه کاربرد فناوری نانو در صنایع پتروشیمی، دستیابی به دانش فنی تولید نانوکامپوزیت­های پلیمری، نانوکاتالیست­ها، پوشش­های نانومتری و انواع نانوذرات به­ویژه نانولوله­های کربنی در مقیاس نیمه­صنعتی را از دستاوردهای کشور در این زمینه دانستند.

در پایان، آقای دکتر محمدی دستیابی به تولید نانوکامپوزیت­های پلی­اولفینی، تولید نیمه­صنعتی نانوکاتالیست­ها، توسعه دانش فنی در حوزه پوشش­های نانومتری، به­کارگیری نانوذرات برای حذف آلاینده­ها و هم­چنین استفاده از نانوحسگرها در شناسایی آلودگی­ها را از اولویت­های شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در سال نوآوری و شکوفایی برشمردند و سخنرانی خود را در مراسم افتتاحیه با امید نهادینه شدن شعار "پژوهش برای فناوری" و نه " پژوهش برای پژوهش" به پایان رساندند.
۷ خرداد ۱۳۸۷ ۰۹:۴۶
روابط عمومی |
تعداد بازدید : ۲,۸۳۷
کد خبر : ۹۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید