رونمایی از کاتالیستهای پلیمری با دانش فنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی

همزمان با افتتاح مرکز پیشرو فناوری­های غشاء، چندین کاتالیست پلیمری ساخت داخل نیز به شرح ذیل توسط مهندس قاسمی رونمایی گردید.کاتالیست‌های IRSAC 518-530 برای واکنش‌‌های پلیمریزاسیون الفین‌ها در فرآیندهای فاز گازی کاربرد دارد. که در حال حاضر برای پتروشیمیهای لرستان و مهاباد قابل استفاده می باشد این کاتالیست در واحد های  Swing(HD/MD/LL) برای تولید گریدهای متنوع پلی اتیلن مانند گریدهای پایپ، الیاف با استحکام کششی بالا و گریدهای تزریق، فیلم و قالبگیری دمشی کاربرد دارد و از لحاظ عملکرد مشابه کاتالیست اسفریلین بازل (AVANT-Z 218 & 230) می باشد.لازم به ذکر است که این شرکت علیرغم تعهد فروش کاتالیستهای فوق به واحدهای پتروشیمی بهانة تحریم از تحویل آن امتناع ورزید. در حال حاضر میزان مصرف این کاتالیست در ایران در حدود 100 تن در سال می‌باشد و از آن‌جا که این کاتالیست در کشورهای همسایه مانند روسیه  و کشورهای دیگر مانند برزیل، کرة جنوبی، که تولید کننده پلی اتیلن سنگین با فرآیند اسفریلین هستند، مورد نیاز است، می‌توان پس از تامین بازار داخل نسبت به صادرات آن نیز اقدام نمود. علاوه بر آن، این کاتالیست‌ها در فرآیندهای قدیمی‌تر مانند اسفریلین پتروشیمی جم و همجنین واحدهای پلی پروپیلن با تکنولوژی اسفریپول، قابلیت جایگزینی با کاتالیست‌های AVANT-Z212, 213 و M1 را دارا می‌باشد. لیسانس و دانش فنی این دو کاتالیست طی قراردادی که در حاشیه هجدهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی منعقد گردید به پتروشیمی لرستان اعطا گردید. 

کاتالیزور دو پایه ای SiO2/MgR2

این کاتالیزور دارای قابلیت جایگزینی با کاتالیست های SDX   M10 M11 NOVOCAT و با تغییراتی با کاتالیزور  AVANT Cمی باشد که هم اکنون در واحدهای فاز گازیHD/LL پتروشیمی های امیرکبیر، اراک و تبریز  و آریاساسول استفاده می شوند. از مزیت های این کاتالیزور می توان به موارد ذیل اشاره داشت

ü       محصول دهی بالاو پاسخ پذیری مناسب نسبت به هیدروژن

ü       کنترل عالی مورفولوژی پلیمر نهایی

ü       کومنومرپذیری بهتربه حدی که دامنه ایی از گریدهای مختلف محصولات پلی الفینی مانند EPDM,ERR,LL,HD با این کاتالیست در مقیاس بنچ تولید شده است.

ü       رفع مشکلات فرآیندی مانند ایجاد کلوخه، تشکیل شیت

ü       بیش از 80% مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت کاتالیست از منابع داخلی می باشد .

ü       قیمت تمام شده این کاتالیست در حدود یک پنجم  نمونه مشابه خارجی می باشد که از حدود یک سال پیش جزء کاتالیزورهای تحریمی بوده و از فروش آن امتناع می ورزند.

کاتالیست پلیمری دیگر، کاتالیست PZ است که برای تولید پلی اتیلن سنگین در فرآیند میتسویی بکار برده می شود. این کاتالیست بر پایه MgCl2  بوده و واکنش پلیمریزاسیون تحت شرایط دوغابی انجام می شود. شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با توجه به شرایط تحریم و نیاز واحدهای پلی اتیلن بندر امام، مهر و در آینده ایلام به این کاتالیست، به دانش فنی این کاتالیست دست یافته است. این کاتالیست در مقایسه با نمونه وارداتی از اکتیویته بالاتر، پاسخ دهی بهتری نسبت به هیدروژن و مورفولوژی مناسب تری برخوردار است.

 

 

 

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ ۱۱:۴۲
روابط عمومی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی |
تعداد بازدید : ۲,۸۹۱
کد خبر : ۷۶۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید