راه‌اندازی بزرگترین واحد نیمه صنعتی تبدیل متانول به پروپیلن تا پایان سال

راه‌اندازی بزرگترین واحد نیمه صنعتی تبدیل متانول به پروپیلن تا پایان سال
مدیر برنامه ریزی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی خبر داد:

راه‌اندازی بزرگترین واحد نیمه صنعتی تبدیل متانول به پروپیلن تا پایان سال
خبرگزاری فارس: مدیر برنامه ریزی و هماهنگی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت: بزرگترین واحد نیمه صنعتی جهان در زمینه تبدیل متانول به پروپیلن با ظرفیت 1 تن در روز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد رضا جعفری نصر در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: هدف از تاسیس این شرکت تولید دانش فنی مورد نیاز صنایع پتروشیمی است.
وی افزود: تمامی طرح‌های پژوهشی ما بر اساس نیازهای فعلی و آتی صنعت پتروشیمی در قالب 30 طرح بزرگ تعریف و سازماندهی شده‌اند.
به گفته وی، 5 گروه پژوهشی پلیمری، غیر پلیمری، کاتالیستی، فناوری های نوین و فنی به عنوان بازوی فکری شرکت عمل می‌کنند. این شرکت در مجموع دارای 20 پایلوت است که هدف از ایجاد آنها دسترسی به اسناد مهندسی پایه و دانش فنی است.
مدیر برنامه ریزی و هماهنگی شرکت پژوهش و فناوری در ادامه یادآور شد: سالانه حدود50 هزار تن کالیست های پلیمری و 2000 تن انواع کاتالیست های شیمیایی وارد کشور می شود.
وی افزود: از ابتدای سال تا کنون 31 مورد اختراع ثبت شده در ایران، 24 اختراع در حال بررسی برای ثبت و 4 اختراع در حال بررسی ثبت بین المللی از جمله مهم‌ترین اقدامات شرکت محسوب می‌شود. ایجاد تنوع در محصولات پتروشیمی با ارزش افزوده، تولید لیسانس و بومی کردن دانش فنی اجرای پروژه های صنعت پتروشیمی و رسیدن به تولید صنعتی از دیگر اهداف این شرکت به شمار می آید.
وی رفع نیازمندی های ضروری و اولویت های صنعت پتروشیمی در هنگام تحریم های احتمالی، تاکید بر تمرکز فعالیت های پژوهشی در حوزه های محدودتر و دارای اولویت بالاتر و تفکیک وظایف پژوهشی سه مرکز پژوهش و فناوری تهران، اراک و ماهشهر را از جمله رویکردهای اصلی این شرکت اعلام کرد.
مدیر برنامه ریزی و هماهنگی پژوهش و فناوری پتروشیمی با اشاره به اینکه فعالیتهای پژوهشی شرکت در سه مرکز تهران، اراک و ماهشهر متمرکز شده یادآور شد: در مرکز تهران تولید کاتالیست های صنعت پتروشیمی پایه گذاری شده است. در مرکز اراک فعالیت های پلیمری در مقیاس نیمه صنعتی انجام می شود و برخی از پایلوت های این بخش دارای ظرفیت 100 تا 500 هستند. در مرکز ماهشهر نیز عمده فعالیت ها، شیمیایی و غیر پلیمری است. 
 
وی تعداد مقالات به چاپ رسیده ایران طی 32 سال گذشته را 36 هزار و 800 عنوان مقاله اعلام کرد و افزود: به ازای هر مقاله تنها 133 مرتبه رجوع به مقاله داشتیم که رقم بسیار پایینی است.
نصر هزینه سرانه تحقیق و توسعه در کره جنوبی را 543 دلار اعلام کرد و گفت:این رقم در ایران تنها 14 دلار است. تعداد محققین در مجموعه صنعت نفت 1500 محقق است درحالی که در شرکت های موفق بین المللی جهان، بیشترین توجه به بخش تحقیق و توسعه معطوف می‌شود.
وی پیشرفت اجرایی واحد نیمه صنعتی جهان در زمینه تبدیل متانول به پروپیلن در ماهشهر را حدود 95 درصد اعلام و تصریح کرد: این واحد ماه آینده پیش راه اندازی می شود.

۲۸ آذر ۱۳۸۶ ۱۴:۰۳
خبرگزاری فارس |
تعداد بازدید : ۲,۳۷۸
کد خبر : ۷۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید