طراحی و ساخت اولین پایلوت تراوش تبخیری در کشور+عکس

سامانه آزمایشگاهی و پایلوت نیمه‌صنعتی تراوش تبخیری برای اولین‌بار در کشور توسط گروه پژوهشی فناوری‌های نوین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی طراحی و اجرا شده و مراحل راه‌اندازی و بهره‌برداری از آن با موفقیت صورت پذیرفت. امروزه فرآیندهای غشایی به‌صورت بسیار گسترده‌ای برای جداسازی محدوده وسیعی از ترکیبات مختلف مورد استفاده قرار گرفته و به‌صورت کاملاً موفقیت‌آمیزی توانایی رقابت با فرآیندهای سنتی را دارا می‌باشند.

فرآیندهای تراوش تبخیری کاربردهای بسیار گسترده‌ای در صنایع شیمیایی مختلف به خود اختصاص داده‌اند که در این ارتباط می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1.       حذف آب از مواد آلی (مانند الکل‌ها، استرها، اسیدها و اترها)

2.       جداسازی تمامی ترکیبات آبی / آلی و یا آلی / آلی دارای نقطه آزئوتروپ

3.       حذف ترکیبات آلی رقیق از آب‌های آلوده (مانند حذف ترکیبات آلی فرار از مخلوط‌ها)

4.       جداسازی ترکیبات قطبی- غیرقطبی

4.1.             الکل‌ها / اترها (مانند متانول / متیل ترشیری بوتیل اتر)

4.2.             الکل‌ها / آروماتیک‌ها (متانول / تولوئن)

4.3.             الکل‌ها / آلیفاتیک‌ها (اتانول / هگزان)

5.       جداسازی ایزومرها (ایزومرهای زایلن از یکدیگر)

6.       جداسازی ترکیبات آلیفاتیک- آروماتیک (مانند هگزان / تولوئن و یا بنزن / سیکلوهگزان)

پایلوت نیمه‌صنعتی فرآیند تراوش تبخیری برای اولین بار در کشور در مقیاس 3000 لیتر در روز توسط این شرکت طراحی و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. این پایلوت به‌صورت کاملاً متحرک (Portable ) طراحی شده و قابلیت ارسال به تمامی نقاط کشور برای ارزیابی عملکرد فرآیندهای تراوش تبخیری را در محل دارا می‌باشد.

با توجه به نیاز فراوان واحدهای پتروشیمیایی و سایر مجموعه‌های تولیدی وزارت نفت به این دسته از فرآیندهای جداسازی غشایی، پروژه‌ها و طرح‌های بسیار متنوعی در زمینه طراحی و ساخت انواع غشاءهای تجاری و نیز مدول‌های غشایی مناسب برای به‌کارگیری در فرآیندهای تراوش تبخیری در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی آغاز شده است و این امر با توجه به زیرساخت‌های بی‌نظیر موجود در مرکز غشاء و فرآیندهای غشایی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در آینده نزدیک محقق خواهد شد. در حال حاضر نمونه‌های غشایی مختلفی برای به‌کارگیری در حوزه‌های مختلف به‌ویژه برای آبزدایی از متانول و اتیلن‌گلایکول در مقیاس آزمایشگاهی توسط پژوهشگران این شرکت با همکاری مراکز دانشگاهی کشور طراحی و ساخته شده و با موفقیت بر روی ست‌آپ آزمایشگاهی موجود مورد ارزیابی دقیق قرار گرفته‌اند. در این ارتباط تولید غشاهای تجاری و عملیات مدول‌سازی آنها بر اساس نتایج به‌دست‌آمده در مقیاس آزمایشگاهی در دستور کار این شرکت قرار دارد.

 تراوش تراوش

تراوش تراوش

تراوش تراوش

۲۶ مهر ۱۳۹۱ ۱۰:۳۷
روابط عمومی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی |
تعداد بازدید : ۲,۵۳۱
کد خبر : ۶۷۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید