حملات بدافزاری به گوشی‌های اندرویدی

حملات بدافزاری به گوشی‌های اندرویدی
آمارهای جدید گویای آن است که هم‌چنان گوشی‌های اندرویدی اصلی‌ترین هدف حملات بد‌افزاری هستند.

شرکت امنیتی مک آفی در بررسی‌های جدیدش که به سه ماهه‌ی دوم سال 2012 مربوط می‌شود، مخاطرات گوشی‌های تلفن همراه را مورد بررسی قرار داده و در گزارش نهایی خود از گوشی‌های اندرویدی به عنوان اصلی‌ترین هدف حملات بد‌افزاری نام برده است. بنابر اعلام مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخداد‌های رایانه‌ای (ماهر)، در گزارش این شرکت آمده است در ماه‌های گذشته، شاهد افزایش بدافزارهای تلفن همراه بودیم که پلت فرم اندروید بیشترین هدف حملات بوده است.

در سه ماهه دوم 2012 تمامی بدافزارهای تلفن همراه، پلت فرم اندروید را مورد هدف قرار دادند. این حملات شامل بدافزارهای ارسال کننده پیام، بت نت‌های تلفن همراه، جاسوس افزارها و تروجان‌های مخرب می‌شود.طی سال 2012 تعداد بد‌افزار‌هایی که این سیستم عامل موبایلی را در معرض تهدید قرار داده‌اند رشد به سزایی داشته و اگر چه در سه ماهه‌ی دوم تا حدی از میزان آنها کاسته شده، اما هم‌چنان این رقم در مقایسه با سال‌های قبل و حتی سال 2011 رشد چشم‌گیری داشته است.

در سه ماهه اول 2012، بیش از 83 میلیون نمونه بدافزار در ترکیب با “malware zoo” جمع‌آوری شده است اما در این سه ماهه، این بدافزار 1.5 میلیون نمونه افزایش یافته است. با این نرخ رشد تقریبا در سه ماهه آینده شاهد 100 میلیون نمونه از این بدافزار خواهیم بود. همچنین در این سه ماهه، فعالیت روت کیت‌ها کمی رشد داشته است اما فعالیت بدافزار Koutodoor بسیار زیاد بوده است. روت کیت ZeroAccess و TDSS نسبت به سه ماهه گذشته کمی کاهش را نشان می‌دهند اما تاثیر آن‌ها را در طبقه بندی‌های دیگر بدافزارها می‌توان دید.

روت کیت‌ها یا بدافزارهای سارق، در طبقه بندی بدافزارها، یکی از بدترین تهدیداتی هستند که با آن روبرو هستیم. آن‌ها برروی تمامی بدافزارهای دیگر تاثیر زیادی می گذارند و برای این طراحی شده‌اند که از کشف شدن در امان بمانند و به همین دلیل، برای مدت طولانی برروی یک سیستم زندگی می‌کنند. آنتی ویروس‌های جعلی، بدافزارهای AutoRun و تروجان‌های سارق کلمه عبور برخی دیگر از مخاطرات موبایلی در سه ماهه دوم سال 2012 میلادی به شمار می‌روند که در این مدت اگرچه آنتی ویروس‌های جعلی رشد نسبتا کمی داشته‌اند اما بدافزارهای AutoRun و سارقان کلمه عبور، افزایش قابل توجهی داشتند.

به گزارش ایسنا، یکی از چالش‌هایی که شرکت‌های ارائه‌کننده سیستم‌های عامل با آن مواجه هستند آن است که هرچه محصول آن‌ها از محبوبیت بیش‌تری در بین مردم برخوردار شود به همان اندازه علاقه هکرها و ویروس‌نویسان به آن بیش‌تر می‌شود.

 سیستم عامل ویندوز مایکروسافت نمونه بارزی از این سیستم‌های عامل است که طی سال‌های گذشته حملات متعدد سایبری را به خود اختصاص داده است. در میان سیستم‌های عاملی که برروی تلفن‌های همراه نصب می‌شوند تاکنون سیستم اندروید به واسطه محبوبیتی که در میان کاربران تلفن همراه دارد، حجمی بالا از حملات هکرها و ویروس‌نویسان را به خود اختصاص داده و بیش از دیگر رقیبان خود مورد تهدید بدافزارهای مختلف قرار گرفته است.

 این سیستم عامل در سال 2011 میلادی تنها 10 مورد بدافزار جدید را مورد شناسایی قرار داد. اما تنها یک سال پس از این اتفاق و در سال 2012 این رقم به چهار برابر شده و به 37 مورد رسید. این مطلب به خوبی گویای آن است که طی سال‌های اخیر بدافزارهای گوشی تلفن همراه رشدی سریع داشته‌اند واغلب به گونه‌ای طراحی می‌شوند که می توانند حالت مبتنی بر امضای آنتی ویروس‌ها دور زده و خود را به صورت جعلی در نرم‌افزارهای رایج ارسال کرده و در بین گوشی‌های تلفن همراه منتشر شوند.

 اندروید سیستم عاملی است که برای تلفن همراه، لوح‌رایانه و به تازگی برای تلویزیون‌ها عرضه شده و بر پایهٔ هسته لینوکس ساخته شده‌ است. اکنون بسیاری از شرکت‌های معروف تولیدکننده گوشی تلفن همراه از این سیستم عامل برای گوشی‌های خود استفاده کرده‌اند و انواع مختلف گوشی‌های اندرویدی در میان کاربران تلفن همراه دست به دست می شود. البته با این حال برخی تحقیقات و سایت‌ها هم براین نکته اذعان دارند که سیستم عامل‌های اندرویدی هم‌‌چنان در بازار‌ها حرف اول را می‌زنند.

 در این زمینه حدود دو ماه پیش وب‌سایت comScore در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که در سه ماهه منتهی به می سال جاری میلادی سیستم عامل‌ اندروید بیش از 50 درصد از بازار آمریکا را در اختیار خود داشته و با فاصله زیادی از دیگر رقیبان در مکان اول قرار دارد.

 بر این اساس سیستم عامل اندروید سهم 51 درصدی از بازار سیستم‌ عامل‌های آمریکا را به خود اختصاص داده و سیستم عامل iOS شرکت اپل با سهم کمتر از 32 درصدی در مکان دوم ایستاده است.

 سیستم عامل بلک‌بری شرکت ریسرچ این موشن(RIM) هم مکان سوم را داشته و سهم 11.4 درصدی را به خود اختصاص داده و این در حالی است که سهم سیستم عامل ویندوز فون تنها چهار درصد اعلام شده است.

۲۶ شهریور ۱۳۹۱ ۱۰:۲۱
پایگاه بسیج شهید احمدی روشن |
تعداد بازدید : ۲,۰۴۴
کد خبر : ۶۵۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید