ارایه 13 دستاورد شرکت پژوهش و فناوری در سومین جشنواره علم تا عمل

امیرالمومنین علی (ع): "علم را با عمل بستگی است، هرکه دانست عمل کرد. علم، عمل را فرا می­خواند، اگر اجابت کند می­ماند وگرنه از (صحنه جان آدمی) کوچ می­کند." نهج­البلاغه حکایت 266

 

به مناسبت هفته دولت، سومین جشنواره و نمایشگاه ملی "علم تا عمل؛ فناوری و تجاری سازی در عرصه ملی" به مدت چهار روز از تاریخ 13 الی 17 شهریور ماه 1391 در مصلی تهران و توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامه‌ریزی و اجرا شده است. در فرآیند اجرایی این جشنواره و نمایشگاه بر گسترش و تعمیق مبانی همکاری و تعامل بین مراکز استانی به ویژه دفاتر نخبگان، پارک‌های علم و فناوری و کارگروه پژوهش، فناوری و نوآوری استان‌ها ، شرکت‌های دانش بنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید شده است. ارج نهادن به مقام شامخ فناوران و نوآوران برتر، بررسی راهکارها و روش­های جدید در راستای تسهیل فرآیند تجاری­سازی دستاوردهای علمی و فناوری کشور و ارایه دستاوردهای حاصل از فرآیند تجاری­سازی فناوری و نوآوری از جمله اهداف برگزاری سومین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل است.2881 طرح مورد پذیرش اولیه در این نمایشگاه قرار گرفت که 1420 طرح انتخاب و در 31 غرفه استانی در نمایشگاه عرضه شد. شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با برخورداری از سه مرکز پژوهش و فناوری در اراک، ماهشهر و اتوبان تهران-کرج توانست 13 طرح خود را در این نمایشگاه ارایه نماید:

طرح مرکز تهران این شرکت که در غرفه استان تهران ارایه گردید عبارت است از:

دانش فنی فرایند و کاتالیست  تولید پلی اتیلن سنگین

طرحهای مرکز اراک این شرکت که در غرفه استان مرکزی ارایه گردید عبارتند از:

تولید حلالها و مواد شیمیایی و مواد شیمیایی جامد خالص آزمایشگاهی و محلولهای کارل فیشر، کسب دانش فنی تولید اروکامید، تهیه بسته طراحی واحد تولیدی ایرگانوکس 1010 و 1076، دانش فنی تولید نئوپنتیل گلایکول، ساخت پایلوت نیمه صنعتی کاتالیست­های پلی الفینی، دانش فنی فرآیند پلی تترامتیلن اترگلایکول (PTMEG ).

و طرحهای مرکز منطقه ویژه اقتصادی این شرکت که در غرفه استان خوزستان ارایه گردید عبارتند از:

ساخت پایلوت چند منظوره شکست حرارتی هیدروکربن­ها، راه­اندازی پایلوت متانول در مرکز ماهشهر، دانش فنی تولید کامپاندهای مهندسی بر پایه پلی کربنات در مجتمع پتروشیمی خوزستان، بومی­سازی دانش فنی تولید دی متیل اتر ( گرید سوخت)، دانش فنی پراکساید، دستیابی به دانش فنی تولید وینیل استات منومر – VAM

این نمایشگاه توسط دکتر محمود احمدی­نژاد، ریاست محترم جمهور افتتاح و با همراهی دکتر محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور، دکتر نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و هیأت همراه مورد بازدید قرار گرفت.تجربه نشان داده است که توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش، رمز بقا و ماندگاری است و در تصمیم­گیریهای راهبردی برای هر سازمان یکپارچه کردن راهبردهای تجاری خدماتی و فناوری اهمیت زیادی پیدا کرده است، به گونه­ای که برنامه­ریزی فناوری به عنوان یکی از اجزای محوری برنامه­ریزی کسب و کار سازمانها درآمده است.دکتر سلطانخواه در سخنرانی در حاشیه این جشنواره اعلام کرد: سومین جشنواره و نمایشگاه علم تا عمل بزرگترین آوردگاه برای ارائه دستاوردهای علمی در سایه علم و دانش است. وی در ادامه گفت: آن چه محققان ما فراهم آورده اند و در آستانه تجاری شدن قرار دارند در این جشنواره به نمایش گذاشته می شود. در برگزاری این جشنواره استانداری ها، ستاد راهبردی فناوری، پارک علم و فناوری بنیاد ملی نخبگان همگی تلاش کرده اند. شاخص­های اصلی و کلیدی مورد نظطر در انتخاب و معرفی طرحهای دانش بنیان جشنواره به شرح ذیل بوده است:

1)      طرحهایی که دارای مشتری مشخص و از پیش تعیین شده­ای در قالب تعهد خرید یا پیش خرید باشند.

2)      طرحهایی که چشم­انداز روشنی در امر صادرات تولیدات دانش­بنیان برخوردار باشند.

3)      طرحهایی که نمونه­سازی آن به پایان رسیده و نتایج آزمون و تست آن توسط مراجع ذیصلاح مثبت باشند.

4)      طرحهایی که مسیر مشخص و مطمئنی برای رسوخ محصولات فناورانه در بازار مصرف داشته باشند.

5)      طرحهایی که در ابعاد گوناگون دارای نوآوری و خلاقیت در اجرای طرح باشند.

6)      طرحهایی که برای رفع نیازهای فناورانه کشور در موارد تحریم موثر باشند.

7)      طرحهایی که در راستای هدفمند کردن یارانه­هاو بهینه­سازی مصرف انرژی باشند.

8)      طرحهایی که برای رفع مشکلات محوری و گلوگاههای مرتبط با یک یا چند حوزه فناوری خاص باشند.

9)      طرحهایی که تأثیرات مثبت در داخل و خارج کشور در تقویت هویت، عزت و غرور ملی داشته باشند.

10)    طرحهایی که اثربخشی اجتماعی مناسبی در ارتقاء کیفیت و سطح زندگی مردم و اثرات مثبت زیست محیطی داشته باشند.

۱۴ شهریور ۱۳۹۱ ۱۵:۰۹
روابط عمومی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی |
تعداد بازدید : ۲,۰۶۸
کد خبر : ۶۳۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید