در شش ماهه اول سال 12.8 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی‌ تولید و در هفت ماهه نیز حدود 2.5 میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی‌ داشتیم.

در شش ماهه اول سال 12.8 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی‌ تولید و در هفت ماهه نیز حدود 2.5 میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی‌ داشتیم.
به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، غلام‌حسین نجابت ـ مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی‌ ـ با بیان این مطلب افزود: در پنج ماهه باقی‌مانده از سال با ترافیک سنگینی از به تولید رسیدن طرح های پتروشیمی‌ مواجه خواهیم بود؛ به طوری که امسال تولیدات پتروشیمی‌ به 27 میلیون تن و میزان فروش آن نیز به 22 میلیون تن خواهد رسید.

وی در خصوص پتروشیمی‌ فن‌آوران و تاخیر عرضه سهام آن در بورس گفت: به دلیل این که این شرکت خصوصی و تولیدات آن نیز متانول و الان نیز اسید استیک است، قیمت آن آزاد بود؛ بنابراین این واحد پتروشیمی‌ در بورس پذیرفته شده است و اعلام کردند که از 15 آبان تابلو آن در بورس باز می‌شود.

نجابت درباره تولید مجتمع فن‌آوران گفت: این واحد به تولید رسیده و برای صادرات و به منظور تامین مصارف داخلی حدود 130 هزار تن تولید دارد و با ظرفیت 80 درصد اسمی‌ در حال تولید است.

 

 طراحی مکانیزم شناور‌سازی قیمت محصولات پتروشیمی‌ در حال بررسی

به گفته نجابت یک کارگروه تشکیل شده که در حال بررسی نحوه آزاد‌سازی قیمت محصولات پتروشیمی‌ و طراحی مکانیزم آن است تا در اسرع وقت و با کمترین اثرات سوء آن را پیاده کنند.

 

 بعد از آزادسازی نباید کمبودی داشته باشیم

وی در خصوص دلیل تاخیر در شناور شدن قیمت‌ها و این که گفته می‌شد این تاخیر به دلیل اختلاف قیمت بر سر نرخ کود شیمیایی است، اظهار کرد: برای بقیه محصولات غیر از اوره و آمونیاک نیز باید طوری این مواد را تهیه می کردیم که نیاز بازار تامین شده و بعد از آزاد‌سازی کمبودی نداشته باشیم که در حال حاضر مقدمات این کار نیز فراهم شده و در اسرع وقت قیمت‌ها آزاد می‌شود.

 

 اتیلن پتروشیمی جم به تولید رسید

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی‌ در خصوص پتروشیمی‌ جم نیز توضیح داد: اتیلن این مجتمع به تولید رسیده و مرحله استاندارد و کیفیت محصول را طی می‌کند که امیدواریم با استمرار در دادن خوراک گاز به پتروشیمی‌ نوری (برزویه) این واحد نیز بتواند خوراک جم را تهیه کند و تا ماه آینده تولید آن اسپک و آماده افتتاح شود.

وی درباره محور‌های پیشنهادی رییس جمهور برای توسعه صنایع پتروشیمی‌ خاطرنشان کرد: برای واحد‌های پایین دستی به دلیل این که در مجمع عمومی‌ در حال طراحی خوشه‌های صنعتی برای توسعه واحد‌های مکمل و پایین دستی هستیم که قرار بود شنبه گذشته خدمت رییس جمهوری نتیجه آن عرضه شود، ولی این جلسه عقب افتاد که با تمام توان پیگیر این مساله هستیم و این کار باعث می‌شود حداکثر ارزش افزوده در صنعت پتروشیمی‌ را داشته باشیم.

 

 استقبال مردمی از سهام پتروشیمی

وی در خصوص واگذاری‌ها به مردم در پتروشیمی‌ نیز اظهار کرد: پتروشیمی‌ در راستای خصوصی‌سازی پیشرو بوده و از 81 شرکت موجود 53 شرکت خصوصی هستند. هم اکنون نیز که طرح‌های جدید احداث می‌کنیم، از طریق رسانه‌ها آنها را اعلام می‌کنیم و در این میان مردم نیز استقبال چشمگیری از سهام پتروشیمی‌ می‌کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در برنامه چهارم و پنجم توسعه برنامه توسعه پتروشیمی از پارس شمالی را نداریم، ولی به دلیل این که برنامه ششم و هفتم نیز در حال تدوین است، قطعا یکی از منابع تامین خوراکمان این میدان خواهد بود.

۱۲ آبان ۱۳۸۶ ۱۶:۱۸
تعداد بازدید : ۱,۹۴۲
کد خبر : ۶۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید