بازدید مدیران و کارشناسان شرکت ملی گاز (پارس جنوبی) از راه­اندازی آزمایشی پایلوت بازیافت آمین مرکز اراک + (گزارش تصویری)

جمعی از مدیران و کارشناسان شرکت ملی گاز ایران (پارس جنوبیSPGC ) از Set up های آزمایشگاهی و پایلوت راه­اندازی شده به ویژه پایلوت بازیافت متیل دی اتانول آمین در مرکز اراک بازدید نمودند. پروژه مذکور به درخواست شرکت ملی گاز ایران و با توجه به مشکلات عدیده موجود در آمین در گردش که در واحدهای شیرین سازی پالایشگاههای گاز جنوبی مصرف دارند به شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ارجاع گردید، که با توجه به توانمندیهای شرکت پژوهش و فناوری و  امکانات مرکز اراک این شرکت، اجرای این پروژه به مرکز مزبور واگذار شد.

 

در این راستا پژوهندگان مرکز اراک بعد از اعلام شرکت پارس جنوبی به انجام مطالعات کتابخانه­ای و بررسی آنالیزهای آزمایشگاهی پرداخته و روش­های بهینه حذف آنها در مقیاس آزمایشگاهی را طراحی نموده که بعد از آزمایشهای مکرر نتایج بسیار مطلوبی اخذ نمودند.

 

در ادامه، فرآیند مذکور به مقیاس پایلوت افزایش ظرفیت داده شد و پس از طراحی، ساخت و نصب، اجرای آن در مرکز اراک انجام گردید. در راه­اندازی­های اولیه برخی نواقص فنی و فرآیندی استخراج و مرتفع گردید و سپس راه­اندازی آزمایشی واحد صورت گرفت که نتایج بسیار موفقیت آمیزی از آن حاصل شد و آمین بازیافتی به خلوص بالای 5/99% رسیده و HSS، ترکیبات آهن و رنگ سیاه آن نیز بطور کامل حذف گردید.

 

از مزایای فنی و اقتصادی حاصل از اجرای این پروژه می­توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. بومی سازی دانش فنی بازیافت متیل­دی اتانول آمین برای اولین بار در کشور.
  2. ضروری بودن اجرای این واحد در مقیاس صنعتی، با توجه به تعدد پالایشگاهی گازی کشور از جمله 10 فاز پارس جنوبی، پالایشگاه خانگیران و غیره، حجم بالای آمین مصرفی در فرآیند شیرین سازی این پالایشگاهها و همچنین واحدهای اوره و آمونیاک صنایع پتروشیمی.
  3. صرفه بالای اقتصادی ناشی از اجرای این پروژه با توجه به قیمت بالای آمین، وارداتی بودن آن و مسائل تحریم.
  4. در چرخه قرار گرفتن آمین مستعمل در مدت زمان کم، هزینه پایین و استفاده طولانی مدت از آن.
  5. امکان در سرویس قرار گرفتن این واحد در کنار واحدهای شیرین سازی پالایشگاهی بصورت پیوسته.

در بازدید صورت گرفته در مورخ 13/10/90 از امکانات و پایلوتهای مرکز اراک بویژه پایلوت مذکور مدیریت و کارشناسان محترم شرکت ملی گاز ایران (پارس جنوبی) ضمن قدردانی از فعالیتهای صورت گرفته، اجرای این واحد و نتایج حاصله را بسیار مثبت ارزیابی نموده و این پروژه را آغازی بر تعامل گسترده شرکت ملی گاز و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی جهت رفع مشکلات فنی، ساخت کاتالیستها و مواد مصرفی پالایشگاههای گاز کشور  اعلام نمودند

 

بازدید از اراک 
بازدید از اراک 
بازدید از اراک 
بازدید از اراک 
بازدید اراک 
بازدید اراک 

۱۴ دی ۱۳۹۰ ۱۶:۴۴
روابط عمومی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی |
تعداد بازدید : ۲,۱۳۱
کد خبر : ۵۶۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید