معاون پژوهش و فن‌آوری وزارت نفت خبرداد:
بومی سازی فن‌آوری‌های مورد نیاز صنعت نفت تا سه سال آینده

پیش‌بینی می‌شود تا سه سال‌ آینده بسیاری از فن‌آوری‌های مورد نیاز صنعت نفت در بخش‌های مختلف نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی شامل تجهیزات، بخش‌های نرم‌افزاری و تولید بومی شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا مقدم ـ معاون پژوهش و فن‌آوری وزارت نفت، امروز در مراسم تقدیر از پژوهشگران حوزه نفت و گاز اظهار کرد: امیدواریم بومی سازی فن‌آوری‌های مورد نیاز صنعت نفت در این مدت در سطح رقابتی و تجاری بومی شوند.

وی با اعلام این که با تعریف نظام‌نامه‌ی پژوهشی جدید امید است تا سال پایان سال1390 همه‌ فن‌آوری‌های مورد نیاز صنعت پتروشیمی را که هم اکنون در حال تولید هستند، بومی کنیم، افزود: به این ترتیب نیازهای تکنولوژی طرح‌های آتی پتروشیمی تامین خواهد شد.

به گفته او حدود 5 هزار طرح پژوهشی در بخش‌های مختلف وزارت نفت وجود داشت که پس از غربال‌گری و تهیه نظام‌نامه‌ پژوهشی جدید، طرح‌های مشابه یکپارچه شدند و در نهایت حدود 150 طرح پژوهشی برای اجرا تعریف شد. برای نمونه دربخش پتروشیمی 850 طرح اولیه پس از غربالگری و یکپارچه سازی به 20 طرح پژوهشی تبدیل شد.

مقدم رویکرد جدید وزارت نفت به بخش پژوهش را دارای آینده‌ای روشن دانست و خاطرنشان کرد: مهمترین هدف اثربخشی طرح‌های پژوهشی است؛ یعنی وقتی پروژه‌ای اجرا می‌شود هدف اصلی آن کاربری برای مصرف کنندگان است، به طوری که اگر طرح پژوهشی برای یک پروژه توسعه‌ای یا افزایش تولید انجام می‌شود، در نهایت منجر به فراهم شدن تکنولوژی و فن‌آوری برای رسیدن به هدف طرح شود.

وی با بیان این‌که طرح‌های راهبردی ـ پژوهشی باید به حل مشکل راهبردی یا اصلاح ساختار یا ارتقای حوزه‌ای از ابعاد مدیریت شود، تشریح کرد: هم اکنون حل مشکلات عملیاتی با هدف افزایش بهره‌وری و تولید یکی از دغدغه‌های موجود است که منجر به تعریف برخی طرح‌های پژوهشی شده است.

او طرح جامع انرژی کشور را طرح مادر دانست و گفت: اگر این طرح نتواند مشکلات وارد شده بر صنعت نفت را راهبری کند، به طور قطع در حوزه‌های دیگر مشکل خواهیم داشت. به این ترتیب نظام نامه‌ی جدید پژوهشی تهیه شده به نظام تولید متکی است؛ یعنی به دنبال ایجاد هماهنگی و تعادل نظام‌مند بین عناصر تولید و فن‌آوری است.

وی با اشاره به این‌که آن 5 هزار طرح پژوهشی برای اجرا به 350 تا 400 میلیارد تومان مبانی بودجه‌ای نیاز داشت، درباره شیوه اجرای طرح‌های پژوهشی گفت: به این منظور دانشگاه‌ها با رویکرد فن‌آوری مورد نیاز صنعت نفت قطب بندی شده‌اند.
۷ دی ۱۳۸۹ ۰۹:۳۸
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران |
تعداد بازدید : ۱,۸۵۲
کد خبر : ۴۰۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید