مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیشنهاد کرد:
تشکیل صندوق توسعه طرح‌های پتروشیمی با هدف رفع موانع مالی پروژه‌ها

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیشنهاد کرد:<br>
تشکیل صندوق توسعه طرح‌های پتروشیمی با هدف رفع موانع مالی پروژه‌ها
عبدالحسین بیات تشکیل صندوق توسعه طرح های پتروشیمی و به رهن پذیرفتن دارایی طرح های پتروشیمی از سوی بانک های داخلی را به عنوان راهکارهایی برای تسهیل توسعه صنعت پتروشیمی پیشنهاد کرد.
به گزارش خبرنگار شانا، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز (یکشنبه 17 مرداد) در آخرین نشست دوره آموزشی خبرنگاران و اصحاب رسانه، افزود: تامین فاینانس طرح ها از سوی سازمان های دولتی، همچنین گشایش اعتبار اسنادی طرح ها را از دیگر راه حل های پیشنهادی برای حل مشکلات طرح های صنعت پتروشیمی است.

وی با بیان این که تا کنون سرنوشت خوراک و قیمت برخی طرح های پتروشیمی مشخص نشده است، گفت: در صورتی که قیمت خوراک پتروشیمی ها مشخص شود، ساخت این مجتمع ها شتاب بیشتری خواهد گرفت.

بیات با تاکید بر ضرورت مشخص شدن قیمت خوراک پتروشیمی ها افزود: هم اکنون3 تا 4 طرح پتروشیمی که قرار است با مشارکت شرکت های خارجی انجام شود، در انتظار تعیین قیمت خوراک هستند.

وی الزام دریافت مجوز صادرات از برخی کشورهای اروپایی، تغییرات قیمت های جهانی در بخش فلزات، تاثیر نرخ ارز، اختصاص بودجه عمرانی در بخش خطوط لوله و پذیرفته نشدن اعتبار اسناد بانک های ایرانی را از چالش های پیش روی طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواند.

تحویل اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به ریاست جمهوری

بیات با بیان این ‌که اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر مبنای سازمان توسعه ای ـ حاکمیتی تنظیم شده است، تصریح کرد: این اساسنامه هم اکنون به تصویب هیئت مدیره شرکت رسیده و در اختیار وزارت نفت و ستاد ریاست جمهوری قرار گرفته است.

معاون وزیر نفت گفت: بر اساس کمیسیون اصل 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان یک سازمان توسعه ای باقی می ماند.

وی برنامه ریزی و توسعه صنایع پتروشیمی در بخش پایه، میانی و تبدیلی (پایین دستی)، نظارت بر اجرای طرح ها، نظارت بر رعایت قوانین اچ.اس.یی، نظارت عالیه بر تولید و فروش صنایع پتروشیمی، تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش محصولات تبدیلی (پایین دستی)، جلوگیری از خام فروشی و توسعه سند راهبردی صنعت پتروشیمی به تناسب شرایط سرزمینی و اقلیمی را از جمله مهم ترین فعالیت های سازمان پتروشیمی به عنوان یک سازمان حاکمیتی ـ توسعه ای اعلام کرد.

بهره برداری از 11 طرح پتروشیمی تا پایان امسال

معاون وزیر نفت با بیان این که سال گذشته هر 45 روز یک طرح پتروشیمی در کشور به بهره برداری رسید، افزود: سال گذشته هشت طرح پتروشیمی با ظرفیت سه میلیون و 710 هزار تن با سرمایه گذاری 2.3 میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی به بهره برداری رسید.

به گفته بیات، ارزش تولید 8 طرح به بهره برداری رسیده در سال گذشته یک و نیم میلیارد دلار است که یک هزار و 706 شغل مستقیم در کشور ایجاد می کند.

بیات در باره برنامه های امسال شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: از ابتدای امسال تا کنون دو طرح فاز 2 پتروشیمی پردیس و اولفین عسلویه پتروشیمی مروارید به بهره برداری رسیده است.

وی تصریح کرد: امسال 11 طرح جدید با ظرفیت سالانه 6.08 میلیون تن و سرمایه گذاری 5.8 میلیارد دلار قرار است به بهره برداری برسد که با این اقدام، دو هزار و 613 فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: در منطقه ماهشهر هم اکنون 10 طرح پتروشیمی با ظرفیت اسمی سالانه 7 میلیون تن محصول و در منطقه عسلویه 17 طرح با ظرفیت سالانه 27.3 میلیون تن در دست بهره برداری است.

به گفته بیات، فاز یک طرح های پتروشیمی در منطقه عسلویه کامل شده و 11 طرح پتروشیمی با ظرفیت سالانه 11.6 میلیون تن در فاز دوم در این منطقه در حال اجراست.

بهر برداری از فاز نخست طرح خط لوله اتیلن غرب تا پایان امسال

معاون وزیر نفت درباره طرح خط اتیلن غرب کشور گفت: این خط خوراک سه مجتمع پتروشیمی کاویان، مروارید و گچساران را با ظرفیت سالانه 3.5 میلیون تن تامین می کند.

بیات اظهار امیدواری کرد که مرحله نخست این خط لوله (از منطقه عسلویه تا کرمانشاه) تا اواخر امسال به بهره برداری برسد و مرحله دوم این خط از منطقه کرمانشاه تا میاندوآب کشیده خواهد شد.

بهره برداری از خط لوله مرکز تا 4 سال آینده

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره طرح های زیرمجموعه خط لوله مرکز گفت: این خط شامل طرح های پلی اتیلن سنگین داراب، پلی اتیلن سبک و سنگین جهرم، پلی اتیلن سبک فسا و طرح استهبان است.

به گفته این مقام مسئول، کارهای طراحی، مهندسی و مسیریابی خط لوله مرکز هم اکنون به پایان رسیده است و فاینانس این پروژه نیز مشخص خواهد شد، ضمن آن که قرارداد واحدهای پایین دستی این خط لوله با پیمانکار بسته شده و در انتظار فاینانس پروژه است.

بیات اظهار امیدواری کرد که خط لوله مرکز تا چهار سال آینده به بهره برداری برسد.

وی هزینه خط لوله مرکز را 355 میلیارد تومان در بخش ارزی و ریالی برآورد و تصریح کرد: برای راه اندازی واحدهای این خط لوله به 2.2 میلیارد دلار سرمایه نیاز است، ضمن آن که دولت 10 درصد از منابع مالی این خط لوله را تقبل کرده است و بقیه منابع مالی موردنیاز نیز باید از منابع داخلی وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی تامین شود.

وی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی بعد از واگذاری و تبدیل شدن به یک سازمان توسعه ای، منبع مالی مشخصی ندارد مگر این که وجه حاصل از فروش واحدهای پتروشیمی را وزارت اقتصاد و دارایی در اختیار این شرکت قرار دهد.

ایجاد 50 میلیون تن ظرفیت در صنعت پتروشیمی تا پایان برنامه پنجم توسعه

بیات با بیان این که 61 طرح در شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دست اجراست، گفت: از این تعداد 46 طرح در برنامه پنجم توسعه و 15 طرح نیز در برنامه چهارم تعریف شده است.

به گفته وی، با بهره برداری از 46 طرح پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه با هزینه 25 میلیارد دلار، 50 میلیون تن ظرفیت در صنعت پتروشیمی ایجاد می شود.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از ایجاد 57 میلیون تن ظرفیت در این صنعت با بهره برداری از 61 طرح خبر داد و افزود: برای بهره برداری از این طرح ها به 42 میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم.

وی تصریح کرد: از 61 طرح در حال اجرای شرکت ملی صنایع پتروشیمی، منابع ارزی 16 طرح(3.72 میلیارد دلار)، همچنین منابع ریالی موردنیاز از سوی سرمایه گذاران تامین شده است، همچنین قرار است منابع مالی مورد نیاز برای اجرای 8 طرح پتروشیمی به ارزش 5 میلیارد دلار از سوی بانک صادرات تامین شود.

نیاز سالانه پتروشیمی به 5/6 میلیارد دلار سرمایه

وی نیاز صنعت پتروشیمی برای اجرای طرح‌های این صنعت را  32.5 میلیارد دلار (سالانه 5/6 میلیارد دلار ) اعلام کرد و افزود: راه‌های تامین منابع مالی را در مشارکت‌های داخلی و خارجی، حساب ذخیره ارزی و انتشار اوراق مشارکت پیش‌بینی کرده‌ایم.

بیات گفت: منابع مالی پروژه ساخت پتروشیمی های گلستان، لردگان و چهارمحال بختیاری قرار است از محل صندوق ذخیره ارزی تامین شود.

وی درباره دیگر منابع تامین مالی طرح های پتروشیمی گفت: بر اساس تفاهمنامه با بانک توسعه صادرات، قرار است یک میلیارد دلار از محل بودجه این بانک برای طرح های پتروشیمی اختصاص یابد که تا کنون 300 میلیون دلار از این میزان تامین شده است.

به گفته بیات، قرار است بانک ملی نیز دو میلیارد دلار در بخش ارزی و 10 میلیارد ریال در بخش ریالی اوراق مشارکت منتشر کند همچنین بانک صادرات 7 میلیارد دلار برای اجرای طرح های پتروشیمی اختصاص یابد.

شرکت‌هایی چون سیبور روسیه، یک شرکت ترکیه ای و سازمان گسترش صنایع نیز در قالب قراردادها و تفاهمنامه‌های همکاری، آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی،‌ میان‌دستی و پایین‌دستی (تبدیلی) پتروشیمی اعلام کرده‌اند.

رشد 531 درصدی بومی‌سازی در پتروشیمی

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: این صنعت با بهره‌گیری از نیرو‌های متخصص و کارآمد، اقدام به ساخت و تهیه اقلام عمومی، تجهیزات دوار، ابزار دقیق و مواد شیمیایی مورد نیاز صنعت کرده است.

به گفته او بومی‌سازی در این صنعت از سال 84 تا کنون رشدی معادل 531 درصد داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در باره توان مجتمع‌‌های پتروشیمی برای تولید بنزین گفت: برخی از مجتمع‌های پتروشیمی امروز این توان را دارند.

به گفته وی، هزینه تولید هر تن بنزین در مجتمع های پتروشیمی 35 تا 50 دلار بیشتر از بنزین وارداتی است.

بیات تصریح کرد: تا کنون 35 شرکت زیرمجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با 24 هزار و 212 سهم به ارزش 71 هزار و 741 میلیارد ریال واگذار شده است.  
۱۸ اَمرداد ۱۳۸۹ ۰۹:۵۳
شانا |
تعداد بازدید : ۲,۵۱۹
کد خبر : ۳۹۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید