با 80 درصد رشد در 4 ماه نخست امسال محقق شد
صدور بیش از 3.8 میلیون تن محصول پتروشیمی از عسلویه

مدیر عملیات بندر پتروشیمی پارس گفت: در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته صادرات محصولات پتروشیمی از منطقه عسلویه از نظر تناژ 80 درصد و از نظر کشتی‌های ورودی 44 درصد رشد داشته است.
محمدتقی ضیایی‌نژاد در گفت و گو با خبرنگار شانا تصریح کرد: در چهار ماه نخست امسال 3 میلیون و 813 هزار و 104 متریک تن محصول پتروشیمی با استفاده از 273 فروند کشتی از بندر پارس در عسلویه صادر شده؛ در حالی که در چهار ماه سال گذشته میزان صادرات 2 میلیون و 118 هزار و 2 متریک تن محصول و از طریق 189 فروند کشتی بوده است.

وی بیشترین محصول صادر شده در چهار ماه نخست سال جاری را متانول تولیدی پتروشیمی زاگرس اعلام کرد و افزود: در این مدت یک میلیون و 5 هزار و 446 متریک تن متانول از بندر پارس صادر شده که سهم این محصول از کل صادرات را به 26 درصد رسانده است.

ضیایی‌نژاد ادامه داد: پس از متانول،‌ آروماتیک‌های برزویه شامل بنزن، رافینیت، هوی اند، پارازایلین و اورتوزایلین به میزان 733 هزار و 779 متریک تن و 19 درصد سهم از صادرات بیشترین محصولات صادر شده بوده‌‌اند.

به گفته او استایرن منومر، بوتان، پروپان، و بنزن تولیدی پتروشیمی پارس نیز به میزان 553 هزار و 682 متریک تن و با سهم 15 درصدی از صادرات در جایگاه سومین محصولات صادر شده در چهار ماه نخست امسال قرار گرفتند.

سال گذشته  3 میلیارد و 373 میلیون دلار محصول از بندر پارس صادر شد

مدیر عملیات بندر پتروشیمی پارس گفت: در سال گذشته با انجام عملیات تخلیه و بارگیری به روی 649 فروند کشتی موفق به صدور 8 میلیون و 240 هزار و 791 متریک تن از انواع مختلف محصولات پتروشیمی شدیم.

وی ارزش محصولات صادر شده پتروشیمی در سال گذشته را بیش از 3 میلیارد و 373 میلیون دلار عنوان کرد و افزود: در این مدت نیز متانول با تناژ یک میلیون و 847 هزار و 135 متریک تن بیشتر محصول صادر شده بوده است.

ضیایی‌نژاد ادامه داد: در سال 87 نیز 538 فروند کشتی وارد بندر پارس شده بود که 6 میلیون و 448 هزار و 607 متریک تن محصول از طریق آنها به بازارهای مقصد صادر شد.

وی یادآور شد: ارزش عملیات صادرات در سال 87 نیز 3 میلیارد و 220 میلیون و 421 هزار و 280 دلار و بیشترین محصول صادر شده متانول بوده است.
 
بندر پارس از نظر عمق در جهان دوم است

ضیایی‌نژاد بندر پارس را از نظر تعداد پست‌های اسکله در خاورمیانه دوم خواند و تاکید کرد: این بندر از نظر عمق در خاورمیانه اول و در جهان دوم است و می توان ادعا کرد که بندر پارس در ردیف بندرهای منحصر به فرد در دنیاست و این مسئله با اعلام رضایتمندی کشتی‌های ورودی به بندر تایید شده است.

طرح توسعه بندر پارس برای طرح‌های فاز 2 پتروشیمی در عسلویه

مدیر عملیات بندر پتروشیمی پارس با اشاره به ساخت و راه‌اندازی طرح‌های فاز 2 پتروشیمی در عسلویه گفت: هم‌اکنون اسکله‌های شماره یک و 2 بندر پارس برای صادرات محصولات پتروشیمی فاز 2 عسلویه در دست ساخت و نصب هستند و البته با توجه به گستردگی طرح‌های پتروشیمی در فاز 2، طرح توسعه بندر نیز برای صدور اتیلن، آمونیاک و اوره پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد: در طرح توسعه بندر علاوه ‌بر ساخت تعدادی اسکله؛ احداث 31 مخزن ذخیره‌سازی محصولات پتروشیمی نیز برای پشتیبانی از اسکله‌ها پیش بینی شده است. 

700 میلیارد تومان برای ساخت بندر پارس هزینه شده است

ضیایی‌نژاد هزینه‌های ساخت این بندر را 700 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بندر پارس 15 پست اسکله دارد که 6 پست برای صادرات مایعات و 2 پست برای صادرات مایعات گازی و 7 پست برای صادرات محصولات جامد پیش‌بینی شده است.
 
وی با بیان این که بندر پارس ظرفیت سالانه صادرات 35 میلیون تن از انواع محصولات پتروشیمی را دارد، اضافه کرد: مساحت این بندر 236 هکتار است که 200 هکتار آن در آب و 36 هکتار در خشکی ساخته شده است و علاوه‌بر این، بندر پارس امکان پهلودهی به هزار و 200 فروند کشتی با ظرفیت‌های 4 تا 70 هزار تن را دارد.

به گفته او آبخور این بندر از 15 تا 32 متر است و کشتی‌های پاناماکس و پست پاناماکس نیز امکان ورود و پهلوگیری در این بندر را دارند. 

۱۸ اَمرداد ۱۳۸۹ ۰۹:۵۶
شانا |
تعداد بازدید : ۲,۸۴۹
کد خبر : ۳۸۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید