مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در عسلویه:خصوصی سازی فرصت جدیدی برای توسعه صنعت پتروشیمی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در عسلویه:خصوصی سازی فرصت جدیدی برای توسعه صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در اجلاس مدیران عامل طرح‌ها و مجتمع‌‌های پتروشیمی گفت: امروز با خصوصی‌سازی و اجرای اصل 44 دست مدیران ما برای اجرای طرح‌ها بازتر از گذشته است و خوشبختانه می‌توانیم در بخش خصوصی از تجربه مدیران پتروشیمی که بازنشسته شده‌اند استفاده کنیم.

بیات با اشاره به تغییر در فضای کسب و کار گفت: این تغییرات مثبت و در اصل شکوفا کننده اقتصاد کشور است.
وی گفت: ما به این تغییرات به دید فرصت استثنایی نگاه می‌کنیم و سعی می‌کنیم این تغییرات را به خوبی مدیریت کنیم تا در این مقطع، آینده صنعت پتروشیمی را بسازیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه در گذشته مجموعه NPC در قالب موازین دولتی منابعی را در اختیار مجریان طرح قرار می‌داد و مدیران طرح‌ها هم طرح را اجرا می‌کردند افزود: امروز فضا تغییر کرده و با خصوصی‌سازی واحدها مدیران ما باید خودشان در پی تامین منابع برای اجرای طرح‌ها باشند.
بیات با بیان اینکه امروز براساس قانون هر طرحی را باید سه سال بعد از بهره برداری به بخش خصوصی واگذار کنیم و منابع دریافت شده را به خزانه واریز کنیم افزود: قانونگذار با تصویب این قانون خواسته است انگیزه دخالت دولت در اجرای طرح‌ها را از بین ببرد.
وی با تاکید بر پرداخت هزینه خوراک به منظور جلوگیری از توقف توسعه صنایع بالادستی در بخش نفت و گاز افزود: تاکنون به علت برخی ناهماهنگی‌ها و بخشی نگری هم مشکلاتی بوجود آمده است که از این پس باید همه همکاران با نگرش جامع طرح‌ها را متناسب با توسعه بالادست پیش ببرند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر شناسایی و مدیریت منابع تاکید کرد و افزود: ما در زمینه بودجه امسال با حضور در دولت و مجلس سعی کردیم بستر قانون بودجه 89 را به سمت حمایت از صنعت پتروشیمی شکل دهیم .
وی همچنین از مدیران عامل طرح‌ها و مجتمع‌ها خواست با مطالعه قانون پنجم توسعه نظرات خود را در این زمینه اعلام کنند.
بیات پیشنهاد کرد طرح‌ها و مجتمع‌ها به صورت معین با هم کار کنند و مجتمع‌ها نیازهای مالی طرح ها را در قالب وام یا ... تامین کنند.
 
وی همچنین استفاده از راهکارهای دیگری مانند فروش محصولات، فروش سهام شرکت‌ها، ‌سود سهام، انتشار اوراق مشارکت ریالی و گواهی سپرده ارزی و دریافت تسهیلات بانکی برای تامین مالی طرح ها پیشنهاد کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر شناسیایی مخاطرات پیش رو و برنامه ریزی برای مقابله با آنها تاکید کرد و گفت: برای نمونه ما باید برای روبرو شدن با مشکلاتی که ممکن است اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها برای ما بوجود آورد آماده شویم.
بیات گفت: این لایحه حداقل دو تاثیر مستقیم در کارهای ما دارد. یکی بحث تغییر قیمت خوراک است که همکاران مدیریت برنامه ریزی فرمول آن را درآوردند و ما در این زمینه مشکلی نخواهیم داشت و دیگری بحث قراردادهای جدید است.
وی با اشاره به اینکه باید در قراردادهای جدید این موضوع مد نظر قرار گیرد، بر بررسی قراردادهای گذشته و نحوه اجرای‌آنها در شرایط جدید تاکید کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین بر طراحی و استقرار نظام کنترل هزینه و کیفیت و زمان در اجرای پروژه ها، اهتمام جدی بر اجرای قانون حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی و تولید صنعتی و اجرایی کشور در اجرای پروژه‌های دولتی و غیر‌دولتی، اهتمام جدی بر رعایت نکات ایمنی در طرح ها، اهتمام جدی در رعایت قانون حداقل جذب 50 درصد نیروی بومی در اجرای پروژه و پرداخت به موقع حقوق کارگران و پیمانکاران تاکید کرد.
بیات همچنین استفاده از زیرساخت‌های مختلفی که در شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایجاد شده است را خواستار شد و گفت:
یکی از این زیرساخت ها  که می تواند هزینه اجرای پروژه ها را بسیار پایین بیاورد شرکت مدیریت توسعه است.
وی تجربیات گسترده این شرکت را در اجرای طرح‌ها بسیار موثر دانست و گفت:  علاوه براینکه این شرکت باید سیاست‌هایی در جهت جذب مشتری اعمال کند واحدهای مختلف هم باید کار خود را به این شرکت و شرکت های مشابه واگذار کنند.
وی همچنین بر توسعه صنایع پایین دست و مکمل پتروشیمی تاکید کرد.

۴ اسفند ۱۳۸۸ ۱۸:۳۶
نیپنا |
تعداد بازدید : ۲,۰۷۵
کد خبر : ۳۱۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید