42 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در 7 سال برای فازهای پارس جنوبی اوراق مشارکت ارزی و ریالی پارس جنوبی از آذر ماه منتشر می‌شوند

سید وحید موسوی: اوراق مشارکت ارزی و ریالی پارس جنوبی از ماه دسامبر سال میلادی جاری منتشر و از ابتدای امسال تا پایان سال 94 هم در مجموع 42 میلیارد دلار در توسعه طرح‌های باقیمانده پارس جنوبی سرمایه‌گذاری می‌شود.

به گزارش خبرنگار شانا، مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس امروز (سه شنبه 14 مهر) در دومین همایش نظام حقوقی و قراردادی صنعت نفت افزود: بر اساس بند "ه" ماده 6 قانون بودجه، از دسامبر سال جاری یک میلیارد یورو اوراق مشارکت توسعه فازهای پارس جنوبی منتشر می‌شود.
سید مرتضی الهی افزود: هم اکنون بانک ملت به عنوان بانک عامل انتشار این اوراق معرفی و پیش‌بینی شده است انتشار اوراق در یکی از مناطق آزاد کشور انجام شود.
نرخ سود
عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس در باره نرخ سود گفت: نرخ سود اوراق مشارکت ارزی و ریالی پارس جنوبی به میزان 9 درصد برای بخش ارزی و 18 درصد برای بخش ریالی در نظر گرفته شده است.
وی انتشار اوراق مشارکت را ساده‌ترین روش برای تامین مالی مورد نیاز فازهای پارس جنوبی خواند و افزود: با انتشار این اوراق، وابستگی به منابع داخلی شرکت ملی نفت کم و پیامدهای منفی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی و حضورنیافتن سرمایه‌گذاران داخلی در کشور جبران می‌شود.
الهی یکی از راه‌های اصلی تامین مالی شرکت نفت و گاز پارس را که مورد استقبال مجموعه دولت نیز قرار گرفت، انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی عنوان کرد.
وی در رابطه با ویژگی‌های انتشار این اوراق گفت: تنوع‌بخشی در تامین منابع مالی و رفع محدودیت‌های به وجود آمده در نتیجه تحریم‌ها و امکان سهیم شدن مردم در اجرای پروژه‌ها برای نخستین بار در صنعت نفت از جمله ویژگی‌های مهم انتشار این اوراق مشارکت است.
مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس تصریح کرد: مطالعات انجام شده نشان داد که برای فازهای باقی مانده پارس جنوبی از فاز 11 تا 24 انتشار اوراق مشارکت هدف اصلی ماست که می‌تواند رقم موردنیاز پارس جنوبی را به میزان 42 میلیارد دلار تامین کند.
اولویت‌ها
مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس اولویت اختصاص اوراق مشارکت را برای فازهای 15 و 16 و 17 و 18 و فاز 12 دانست و گفت: این فازها عمدتا نزدیک به 20 تا 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و زودتر به بار می‌نشینند.
الهی گفت: برنامه‌ریزی شده است که برای این سه طرح در طی سه سال 12 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شود که 2/4 میلیارد دلار آن در سال اول خواهد بود.
عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس خاطرنشان کرد: با توجه به قانون بودجه کشور صنعت نفت برای انتشار 5/1 میلیارد یورو اوراق مشارکت مجوز گرفته است که بر اساس مصوبه هیئت دولت یک میلیارد دلار از این رقم به شرکت نفت و گاز پارس اختصاص داده شده است.
سرمایه‌گذاری در توسعه طرح‌های باقیمانده پارس جنوبی
عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه در این مدت به طور متوسط باید سالانه 6 میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه‌گذاری شود، افزود: سال 91 و 92 نقطه اوج سرمایه‌گذاری در این فازهاست که در این سال‌ها حدود 20 میلیارد دلار در این منطقه سرمایه‌گذاری خواهد شد.
الهی افزود: درآمد حاصل از اجرای طرح‌های باقی‌مانده پارس جنوبی در پایان سال هفتم حدود 100 میلیارد دلار است که نشان می‌دهد با توجه به تولیدات و در نظر گرفتن قیمت نفت 40 دلاری، پارس جنوبی می‌تواند اصل و سود سهام مشارکت ارزی و ریالی را طی سه سال باز پرداخت کند.
مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز گفت: این موضوع از الزامات کشور به منظور تامین گاز داخلی موردنیاز و نیز برای برداشت از مخزن مشترک پارس جنوبی است.
وی با بیان اینکه قطر با روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری در حال برداشت از مخزن مشترک پارس جنوبی است افزود: باید شرایط به گونه‌ای باشد تا بتوانیم سهم خود را از این میدان داشته باشیم.
منابع مالی داخلی کافی نیست
عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس منابع مالی داخلی شرکت ملی نفت برای تامین مالی پروژه‌ها کافی ندانست:« در سال 88 قرار بود 643 میلیون دلار برای توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی اختصاص داده شود که در شش ماه نخست سال تنها 275 میلیون دلار یعنی حدود 20 درصد این میزان تامین شده است.»
به گفته الهی کل اعتبار درخواست شده برای طرح توسعه این فاز 4/1 میلیارد دلار بوده است.
وی همچنین درمورد فاز 17 و 18 پارس جنوبی گفت: از 642 میلیون دلار مصوب برای اختصاص در سال 88 به این فاز در 6 ماه نخست تنها 230 میلیون دلار دریافت شده است و این در حالی است که کل اعتبار موردنیاز برای توسعه این فاز 7/1 میلیارد دلار بوده است.
به گفته مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس این نشان می‌دهد که نمی‌توان امیدوار بود که از منابع داخلی شرکت ملی نفت پروژه‌های بزرگ کشور تامین مالی شود.
پرداخت بدهی‌های فاز 2 و 3
مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس در مورد فاز 2 و 3 پارس جنوبی گفت:سرمایه‌گذاری برای توسعه این فاز به شیوه بیع متقابل انجام شد و امروز کل سرمایه‌گذاری که توسط طرف خارجی انجام شده بود به علاوه پاداش، سود و هزینه‌های جانبی آن از محل فروش محصولات این فاز تامین شده است.
وی افزود: در اصل با توسعه این فاز دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کشور انجام شده و تاسیسات مناسبی در پارس جنوبی ایجاد شده است.
الهی خاطرنشان کرد: تنها فروش میعانات گازی حاصل از فاز 2 و 3 پارس جنوبی کل سرمایه‌گذاری انجام شده را بازگشت داد به گونه‌ای که امروز همه درآمدهای این فاز در اختیار کشور قرار می‌گیرد ضمن اینکه تجربه و دانش فنی خوبی برای ایران به دست آمده است.
عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه در مجموع تامین مالی به روش بیع متقابل در مقایسه با فاینانس موفق‌تر بوده است، افزود: بحث تامین مالی با فرض اینکه بازگشت سرمایه از محل تولیدات میدان انجام می‌شد و همچنین بحث ریسک‌های پروژه که به پیمانکار مربوط می‌شد از جمله مزیت‌های مهم بیع متقابل در مقایسه با فاینانس بود.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس در فاینانس بحث مدیریت با شرکت نفت و گاز پارس و تامین مالی با شرکت ملی نفت بود.
روند رو به توسعه در سرمایه‌گذاری
مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس در بخش دیگری از سخنان خود روند سرمایه‌گذاری شرکت نفت و گاز پارس را از ابتدای تاسیس آن تا کنون یک روند افزایشی و رو به توسعه دانست به گونه‌ای که در سال 87 به رغم مشکلات مختلف تحریم و غیره شرکت ملی نفت و گاز توانست 4 میلیارد دلار درآمد کسب کند.
الهی با بیان این که بیشترین سرمایه‌گذاری‌ها درباره فازهای 1 تا 8 پارس جنوبی بود، افزود: با توجه به مشترک بودن مخزن، موضوع زمان موضوع بسیار مهمی است و با توجه به اینکه کار توسعه فازهای پارس جنوبی در دریا انجام می‌شود همواره به تکنولوژی‌های جدید نیاز است بنابراین اتخاذ روش بیع متقابل در تامین سرمایه توسعه این طرح‌ها بسیار مفید بود.

۱۵ مهر ۱۳۸۸ ۱۶:۱۵
روابط عمومی |
تعداد بازدید : ۲,۳۱۹
کد خبر : ۲۶۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید