با رسیدن گاز از اعماق خلیج فارس به روی دریا مشعل بخش گازی میدان سلمان روشن شد

با رسیدن گاز از اعماق خلیج فارس به روی دریا مشعل بخش گازی میدان سلمان روشن شد
تاسیسات گازی میدان سلمان پیش ‌راه‌ اندازی شده و مشعل‌های بخش گازی این میدان مشترک روشن و تاسیسات آن در حال گازگردانی و آزمایش است.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا، افزود: اگر شرکت‌های اماراتی خواهان گاز میدان سلمان، شرایط ایران را در مورد قیمت بپذیرند صدور گاز انجام و در غیر این صورت گاز این میدان از طریق خط لوله 32 اینچ به طول 290 کیلومتر به شبکه سراسری تزریق می شود.
محمود زیرکچیان زاده با بیان این که حدود 40 سال از تولید نفت در میدان سلمان می‌گذرد، افزود: این میدان از جمله میدان‌های نادر خلیج‌فارس و درصد بازیافت برداشت نفت در آن بیش از 50 درصد است.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: پس از راه اندازی نخستین ردیف گازی میدان سلمان، در ماه های بعد ردیف های دیگر تکمیل و راه اندازی می شود؛ در واقع در زمان کوتاهی این امکان فراهم می شود که بتوانیم در شرایط ویژه گاز سلمان را به داخل کشور منتقل کنیم.
سرمایه گذاری یک و نیم میلیارد دلاری
به گزارش شانا، حجم سرمایه گذاری مورد نیاز تا پایان اجرای بخش گازی طرح توسعه میدان سلمان، حدود یک میلیارد و 540 میلیون دلار است که این میزان شامل سرمایه گذاری، بهره بانکی، پاداش پیمانکار و سرمایه گذاری اصلی (کپکس) می شود.
سهم پروژه خط لوله 32 اینچ دریایی انتقال گاز هم از جزیره سیری به عسلویه 680 میلیون دلار است.
شرکت های صدرا، صف، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران و پترو پی با همکاری شرکت IPEDX که شعبه منطقه ای آن در ابوظبی است، به عنوان پیمانکار فرعی در بخش پیش راه اندازی و راه اندازی طرح توسعه میدان سلمان در کنار پیمانکار اصلی فعالیت می کنند.
همچنین شرکت متن به عنوان پیمانکار عمومی، وظیفه اجرای طرح توسعه میدان های نفت و گاز سلمان را به عهده دارد.
بیش از 65 درصد از مراحل ساخت، نصب و راه اندازی طرح توسعه میدان سلمان به طور کامل از سوی نیروهای داخلی انجام شده است.
تولید روزانه 50 هزار بشکه نفت
میدان سلمان به مساحت 11 در 14 کیلومتر در فاصله 142 کیلومتری جزیره لاوان در مرز مشترک ایران و امارات متحده عربی در خلیج فارس واقع شده است.
با اجرای طرح توسعه میدان نفت و گاز سلمان، تولید این میدان به ترتیب 50 هزار بشکه در روز نفت و 540 میلیون فوت مکعب گاز، همچنین 6 هزار و 500 بشکه میعانات گازی می رسد.
هفت سکوی طرح توسعه میدان نفت و گاز سلمان شامل دو سکوی حفاری، یک سکوی فرآورش، یک سکوی مسکونی، یک سکوی رایزر، یک سکوی تاسیسات گازی و یک سکوی مشعل در تأسیسات دریایی بندر عباس و بوشهر به وسیله متخصصان داخلی ساخته شده است.

۱۱ مهر ۱۳۸۸ ۱۷:۲۵
شانا |
تعداد بازدید : ۲,۳۵۲
کد خبر : ۲۶۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید