نرم افزار سنجش کارایی و عملکرد سامانه مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست در صنایع پتروشیمی با موفقیت در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تهیه شد

نرم افزار سنجش کارایی و عملکرد سامانه مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست در صنایع پتروشیمی با موفقیت در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تهیه شد
امروزه استقرار و اجرای الزامات سامانه مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط‏زیست (HSE-MS) در کلیه طرح‏ها و پروژه‏های صنعتی زیر بنایی از اهمیت ویژه‏ای برخوردار است. از محورهای مهم و حساس در استقرار این سامانه، ارزیابی و سنجش عملکرد آن به‌منظور شناسایی نقاط قوت و ضعف و ارتقاء عملکرد است.

بنابراین ضرورت دارد تا کارایی و عملکرد سامانه مدیریتی مذکور از طریق کاربرد روش‌های علمی مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد. به‌همین لحاظ هدف اصلی پروژه پژوهشی حاضر که با همکاری اساتید دانشگاه آزاد اسلامی (واحد علوم و تحقیقات) در گروه پژوهشی فناوری‌های نوین با موفقیت به انجام رسیده است، طراحی مدل و تولید نرم‏افزاری مناسب برای این مقصود بوده است. مدل پیشنهادی که براساس روش ریاضی تحلیل پوششی داده‏ها (DEA) طراحی شده است، قادر به سنجش کارایی شبکه‏ای یعنی ارزیابی فرآیند استقرار یا توسعه سامانه مدیریت HSE و نتایج استقرار یا توسعه این سامانه به‌صورت دو مؤلفه مجزا و نیز تجزیه و تحلیل رابطه بین مؤلفه‏ها و در نتیجه ارزیابی عملکرد کل (تجمعی) سامانه مدیریت HSE در واحدهای پتروشیمیایی است. به‌علاوه، مدل مذکور از قابلیت‏هایی نظیر مقایسه عملکرد و رتبه‏بندی واحد‏ها، تعیین پیشرفت یا پسرفت عملکرد در مقاطع زمانی مختلف و شناسایی نقاط ضعف و الگویابی برای واحدهای ناکارا نیز برخوردار است. اعمال اهمیت نسبی شاخص‏های ارزیابی و مدیریت شاخص‏های قابل کنترل و غیرقابل کنترل، مطلوب و نامطلوب در ارزیابی عملکرد از دیگر ویژگی‏های مدل پیشنهادی هستند.

مهم­ترین دستاوردها و قابلیت­های نرم­افزار مذکور که حاصل پروژه پژوهشی "سنجش کارایی و عملکرد سامانه مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست در صنایع پتروشیمی از طریق طراحی مدل ریاضی و نرم‌افزار مناسب" است را می‌توان در موارد زیر خلاصه نمود:

  • فراهم آوردن پایگاه اطلاعاتی شاخص‏های مؤثر بر ارزیابی عملکرد سامانه مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط‏زیست در صنایع پتروشیمی
  • فراهم آوردن ابزاری برای محاسبه کارایی و مقایسه عملکرد سامانه مدیریت HSE در سازمان‏های همگن (واحدهای پتروشیمیایی)
  • فراهم آوردن ابزاری برای مقایسه عملکردهای دوره‏ای یک سازمان در طول فعالیت (مقایسه روند و تعیین پیشرفت یا پسرفت سازمان)
  • فراهم آوردن ابزاری برای شناسایی نقاط ضعف عملکرد
  • امکان اعمال میزان اهمیت نسبی شاخص‏های ارزیابی عملکرد در راستای اهداف استراتژیک سازمان
  • فراهم آوردن ابزاری برای سنجش کارایی به‌صورت مطلق (در مقایسه با یک ایده‏آل) و نسبی (در مقایسه با سایرین)
  • طراحی مدل ریاضی برای سنجش کارایی و عملکرد سامانه مدیریت HSE
  • کمک به انتخاب بهتر پیمانکاران پروژه‏های توسعه‏ای با توجه به سابقه عملکرد آنها
  • ارائه نرم‏افزار جامع ارزیابی عملکرد سامانه مدیریت HSE
۱۱ مهر ۱۳۸۸ ۱۷:۳۴
روابط عمومی |
تعداد بازدید : ۳,۰۸۷
کد خبر : ۲۶۱

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید