با هدف تسریع در توسعه و از سوی شرکت ملی نفت ایران انجام می‌شود تامین مالی 200 میلیون یورویی توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت ایران از اختصاص 200 میلیون یورو اعتبار برای آغاز طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی در آینده نزدیک خبر داد.

مهندس رکن‌الدین جوادی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با اشاره به ابلاغ طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی به شرکت اویک از سوی شرکت ملی نفت ایران‌ افزود: برای آغاز طرح به زودی شرکت ملی نفت به عنوان کارفرما رقمی معادل پنج درصد از کل قرارداد را در اختیار شرکت اویک قرار خواهد داد.

جوادی با بیان این که این رقم حدود 200 میلیون یورو است،‌ یادآور شد: هم اکنون قرارداد امضا شده و مقدمات مربوط به تحویل زمین در حال انجام است.

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی گفت: با این حال شرکت اویک منتظر دریافت این رقم نشده و فعالیت‌های مقدماتی اجرای طرح از جمله انتخاب مشاور نقشه برداری را با هزینه‌های داخلی شرکت آغاز کرده است.

مدیرعامل شرکت اویک تصریح کرد: هم اکنون مناقصه انتخاب مشاور خاک‌شناسی و نقشه‌برداری شرکت برگزار و شرکت مشاور برگزیده شده است که به زودی آغاز کار را به او ابلاغ خواهیم کرد.

به گزارش شانا،‌ تولید روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز برای بخشی از مصرف داخلی، تولید مایعات گازی برای صادرات و تولید گاز اتان برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی همجوار از اهداف توسعه فازهای 20 و 21 میدان گازی پارس جنوبی است.

در این دو فاز روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز شیرین،‌ روزانه 77 هزار بشکه میعانات گازی،‌ 1/1 میلیون تن در سال گاز مایع (LPG) و یک میلیون تن در سال اتان خواهد بود.

اشتغال زایی مستقیم در فازهای 20 و 21 در زمان احداث 15 هزار نفر برآورد شده است.

تاسیسات دریایی این دو فاز شامل دو سکوی مستقل هر یک مجهز به 11 چاه برای تولید روزانه هزار میلیون فوت مکعب گاز، تفکیک کننده سه فاز (گاز-مایع-آب) برای آزمایش چاه ها و دو واحد تفکیک کننده سه فازه (گاز-مایع-آب) برای جدا سازی آب است.

به گفته سیف الله جشن ساز، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، تصفیه کننده آب های آلوده به مواد نفتی پیش از تخلیه به دریا و سکوی مشعل سه پایه در فاصله 170 متری از سکوی اصلی برای تخلیه اضطراری هم از دیگر تاسیسات دریای این دو فاز به شمار می رود.

سیلاب گیر مشترک، 6 واحد احیای مواد شیمیایی، دو واحد اصلی جداسازی موادسبک از میعانات گازی، چهار واحد شیرین سازی- نم زدایی - تبرید گاز، دو واحد جداسازی گاز مایع ال.ان.جی، 6 دستگاه کمپرسور گاز و چهار واحد بازیافت گوگرد از گاز های اسیدی هم از جمله تاسیسات مهم پالایشگاهی موجود در فازهای 20 و 21 میدان گازی پارس جنوبی است.

همچنین گاز تولیدی این دو فاز از طریق دو خط لوله 32 اینچی هر یک به طول تقریبی 120 کیلومتر به پالایشگاه این دو فاز احداث خواهد شد.

۶ مهر ۱۳۸۸ ۰۸:۲۲
تعداد بازدید : ۲,۰۶۸
کد خبر : ۲۵۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید