معاون وزیر نفت در امور گاز خبرداد: 40 درصد سهام شرکت ملی گاز در قالب سهام عدالت به مردم واگذار می‌شود

مهندس عزیزاله رمضانی با اشاره به برنامه واگذاری سهام شرکت ملی گاز ایران گفت: بر اساس نتایج و پیشنهادهای به دست آمده، قرار است 40 درصد از سهام این شرکت در قالب سهام عدالت به مردم واگذار شود.

رمضانی تصریح کرد: سهام شرکت ملی گاز ایران با توجه به جذابیت‌های موجود در آن به طور حتم مورد علاقه سرمایه‌گذاران خواهد بود و ما در تلاشیم بخشی از سهام این شرکت را در بورس‌های خارجی نیز ارائه دهیم.

معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: چنانچه 40 درصد سهام شرکت ملی گاز ایران به بخش خصوصی واگذار شود، این شرکت تنها با واگذاری 11 درصد دیگر می‌تواند به صورت کامل به بخش خصوصی واگذار شده و از مقررات این بخش تابعیت کند.

تدوین برنامه پنجم توسعه با تاکید بر گازرسانی روستایی

وی با بیان این که شرکت ملی گاز ایران در حال تدوین برنامه پنج ساله پنجم است، گفت: در برنامه پنج ساله پنجم که با همکاری دولت در حال تدوین است، گازرسانی به روستاهای محروم مورد توجه بیشتر قرار می گیرد و تلاش می‌شود گاز بیشتری به واحدهای دارای ارزش افزوده بیشتر داده شود تا درآمد دولت و تولید ناخالص ملی افزایش ‌یابد.

وی در باره آخرین فعالیت‌ها در بحث اصلاح الگوی مصرف در بخش گاز در شرکت ملی گفت: کارگروه‌های ویژه‌ای در حال تهیه و تدوین راهکارهای لازم برای بهینه‌سازی مصرف گاز در بخش‌های خانگی و تجاری و صنعتی هستند.

مهندس رمضانی تعداد جایگاه‌های عرضه سی.ان.جی در کشور را بیش از 900 جایگاه اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش روزافزون تعداد خودروها در کشور می‌بایست تعداد جایگاه‌ها از رقم کنونی فراتر رود.

آمادگی گازخودرو برای سوخت‌رسانی به اتوبوس‌های شهری 

وی با بیان این که هم‌اکنون 10 جایگاه ویژه برای اتوبوس‌های شرکت واحد تهران آماده سرویس‌دهی به اتوبوس‌های شهری است، گفت: شرکت ملی گاز ایران با همکاری شرکت گازخودرو ایران آمادگی خود را برای بار ترافیکی مهر ماه آماده کرده است و تلاش می‌کند گاز را به صورت مستمر به این اتوبوس‌ها عرضه کند، ضمن آن که ظرفیت سوخت‌گیری اتوبوس‌های شرکت واحد استان تهران از تعداد این اتوبوس‌ها بیشتر است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر این که قیمت گاز سی.ان.جی هیچ گونه تغییری نکرده است، گفت: هم‌اکنون شرکت ملی گاز ایران، سی.ان.جی را با قیمت 80 ریال به جایگاه‌دار تحویل می دهد و جایگاه داران این گاز را با قیمت 400 ریال به مردم عرضه می‌کنند.

وی با بیان این که پیش تر بخش خصوصی با هدف توسعه و شتاب دهی به ساخت جایگاه‌های سی.ان.جی، پیشنهاد افزایش قیمت سی ان جی را به شرکت ملی گاز ایران ارائه کرده است، گفت: افزایش قیمت گاز سی.ان.جی یکی از راهکارها است و شرکت ملی گاز ایران نیز در مراحل ابتدایی بررسی این پیشنهاد از سوی بخش خصوصی است.

آمادگی برای احداث جایگاه‌های سی ان جی خانگی

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از تصویب مصوبه‌ای مبنی بر احداث جایگاه‌های ویژه در واحدهای اداری و مسکونی کشور خبر داد و گفت: در صورتی که این واحدها خواستار ایجاد واحدهای تبدیل گاز طبیعی به گاز سی.ان.جی باشند، شرکت ملی گاز آمادگی دارد گاز را با قیمت هر مترمکعب 80 ریال به آنها ارائه کند.

رمضانی افزود: احداث جایگاه‌های ویژه سی.ان.جی در واحدهای اداری و مسکونی به طور حتم فشار بر جایگاه‌های کنونی را کاهش خواهد داد.

وی با بیان این که کنفرانس جهانی گاز ماه آینده و در آرژانتین برگزار خواهد شد، گفت: ایران به عنوان یکی از اعضای فعال این کنفرانس قصد دارد آخرین دستاوردهای خود در زمینه گاز را در این کنفرانس ارائه دهد.

معاون وزیر نفت در امور گاز با تاکید براین که یکجا سپاری شرکت ملی گاز یک مزیت به شمار می آید، گفت: بخش های پالایش، انتقال و توزیع حلقه های یک زنجیره درصنعت گاز هستند که اگر ارتباط منطقی میان شرکت های آن برقرار نباشد در تحویل گاز خلل ایجاد خواهد کرد، بنابراین یکجا سپاری می‌تواند از ایجاد این مشکل ممانعت کند.

رمضانی آزاد سازی قیمت گاز و وجود قرارداد بلند مدت میان شرکت ملی گاز با شرکت ملی نفت به عنوان تامین کننده گاز را پیش زمینه های این یکچا سپاری دانست که هم اکنون پیگیری می‌شود.

افزایش واردات گاز از ترکمنستان

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره واردات گاز از ترکمنستان نیز گفت: براساس قرارداد اخیر ایران با این کشور، سقف گاز وارداتی از ترکمنستان از هشت میلیارد متر مکعب افزایش به 14 میلیارد متر مکعب در سال خواهد رسید.

وی با بیان این که شش میلیارد متر مکعب گاز وارداتی افزایش یافته قرار بود در منطقه شمال کشور به ایران تحویل داده شود، گفت: با توجه به اعلام ترکمنستان مبنی بر قادر نبودن به تحویل گاز در این منطقه، مقرر شد تا این حجم گاز در شمال شرق کشور (سرخس) به ایران تحویل داده شود.

رمضانی گفت: براي تحویل گاز در منطقه سرخس، احداث خط لوله ای در خاک دو کشور لازم است که برای این منظور 30 کیلومتر خط  لوله در داخل خاک ترکمنستان احداث خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این که بخشی از این خط لوله نیز از ورودی پالایشگاه هاشمی نژاد خواهد بود، تصریح کرد: با تلاشی که هر دو طرف در این زمینه دارند، انتظار می رود تا دی ماه امسال زمینه دریافت گاز از ترکمنستان فراهم شود.

بهبود روند صادرات گاز به ترکیه

وی درباره صادرات گاز به ترکیه نیز گفت:صادرات گاز به این کشور براساس قرار داد سالانه 10 میلیارد مترمکعب انجام می شود و تاکنون مشکلی هم دراین زمینه نبوده ضمن آنکه در یکسال و نیم گذشته بهتر از سال های قبل به تعهدات با ترکیه عمل شده است.

معاون وزیر نفت درباره مصرف گاز در زمستان امسال نیز گفت: پیش بینی می‌شود در زمستان سال جاری اوج مصرف این حامل انرژی به روزانه 580 میلیون متر مکعب برسد که علاوه بر حوزه‌های نفت مناطق مرکزی، سه حوزه اصلی پارس جنوبی به میزان روزانه 200میلیون متر مکعب، فجر جم به میران روزانه 115 میلیون متر مکعب و پارسیان به میزان روزانه 85 میلیون متر مکعب، حوزه های اصلی تامین گاز در زمستان خواهند بود.
۱ مهر ۱۳۸۸ ۱۲:۴۴
تعداد بازدید : ۱,۸۴۵
کد خبر : ۲۵۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید