پتروشیمی در هفته دولت یک گام به پیش می رود،بهره برداری رسمی از 8 طرح پتروشیمی در هفته دولت

پتروشیمی در هفته دولت یک گام به پیش می رود،بهره برداری رسمی از 8 طرح پتروشیمی در هفته دولت
شانا _ گروه پتروشیمی: تعدادی از اسکله‌‌های بندر پارس و هفت واحد پتروشیمی هفته دولت به بهره برداری رسمی می رسد.
 مدیر طرح‌‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار شانا افزود: واحد اتیل بنزن پتروشیمی پارس یکی از واحدهایی است که در هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد و واحد استایرن منومر آن هم تا یکی دو ماه دیگر در مدار تولید قرار می‌گیرد.

به گفته جلیل ابراهیم‌پور، این طرح سالانه یک میلیون و 245 هزار تن تولید دارد.

اتان، پروپان، بوتان، گسولین، اتیل بنزن و استایرن منومر از جمله محصولات این طرح به شمار می رود.

پتروشیمی پارس، نخستین واحد فرآیندی پتروشیمی است که سال 1384در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به بهره‌برداری رسید.

این مجتمع علاوه‌بر تولید محصولات پتروشیمی، سالانه 16 میلیون و 68 هزار تن گاز سبک (متان) نیز تولید و به شبکه گاز سراسری گاز کشور ارسال می‌کند.

"زاگرس" بزرگ ترین تولیدکننده متانول جهان

واحد دوم پتروشیمی زاگرس از دیگر طرح‌‌های آماده بهره‌برداری در هفته دولت است.

مدیر طرح‌‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این مورد به شانا گفت: این واحد مانند واحد نخست ظرفیت تولید یک میلیون و 650 هزار تن متانول در سال را دارد که با بهره‌برداری از آن میزان تولید متانول درکشور به 6 میلیون و 50 هزار تن در سال افزایش می‌یابد.

پتروشیمی زاگرس بزرگ‌ترین تولیدکننده متانول در جهان است و  واحد دوم آن با هدف توسعه تولید متانول در کشور و به دلیل وجود بازار مناسب جهانی، منابع گازی کافی در کنار واحد اول آن اجرا شده است.

متانول تولیدی این شرکت در تهیه فرمالین جهت مصارف خانگی، تولید انواع رزین ها در صنایع پایین دستی در تولید انواع ظروف و دوربین های عکاسی، کلید، پریز و انواع چسب های صنعتی کاربرد دارد. میزان سرمایه گذاری آن نیز 178میلیون و 875 هزار یورو در بخش ارزی و 1038 میلیارد ریال در بخش ریالی برآورد شده است.

"مبین" و  5 واحد حیات بخش

«واحدها‌ی تصفیه پساب صنعتی، زباله‌سوز، جداسازی هوا، تولید اکسیژن و نیتروژن و دو واحد تولید برق پتروشیمی مبین از واحدهای آماده بهره‌برداری در هفته دولت هستند.»

مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: پتروشیمی مبین با تامین حجم زیادی از نیاز سرویس‌های جانبی مجتمع‌های پتروشیمی فاز نخست عسلویه یک منبع حیات‌بخش برای آن‌ها به شمار می‌رود.

عملیات ساخت این مجتمع در سایت شماره یک پتروشیمی از سال 1382 در زمینی به مساحت 110 هکتار آغاز شد و تیر 1385با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی به بهره‌برداری رسید.

"پارس" سومین بندر بزرگ پتروشیمی دنیا

ابراهیم‌پور تعدادی از اسکله‌های بندر پتروشیمی پارس را هم از جمله پروژه‌های مهم و زیربنایی پتروشیمی عنوان می کند که قرار است هفته دولت به بهره‌برداری برسد.

به گفته وی، به این ترتیب حجم بارگیری‌ و صدور محصولات پتروشیمی از عسلویه بیشتر می شود.

این بندر  15 اسکله دارد و آن طور که مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی می گوید کار ساخت 14 اسکله این بندر به اتمام رسیده و بسیاری از محصولات پتروشیمی مجتمع‌های واقع در عسلویه از طریق این تعداد اسکله بارگیری و صادر می‌شود.

وی افزود: این بندر توان بارگیری و صادرات سالانه 30 میلیون تن از محصولات پتروشیمی و گاز ال.پی.جی تولیدی شرکت نفت و گاز پارس را دارد که با استفاده از کشتی‌هایی انجام می شود که بین 7 تا 70 هزار تن و در موارد خاص تا ظرفیت 80 هزار تن ظرفیت دارد.

به این ترتیب "پارس" پس از بنادر بوستون آمریکا و آنتورپ بلژیک، از بنادر بزرگ پتروشیمی جهان خواهد بود.

بندر پتروشیمی پارس حد فاصل بندر بوشهر و بندر لنگه و در داخل منطقه ویژه اقتصادی انرژی‌ پارس در کوتاه‌ترین فاصله از منابع عظیم فراساحلی قرار گرفته است‌.

این منطقه ساحلی کشور در گذشته در چارچوب مطالعات کلان بنادر به دلیل عمق زیاد آب‌، نزدیک بودن به معادن سنگ و موقعیت ‌خاص به دهانه ورودی خلیج فارس و کشورهای حاشیه خلیج فارس، به عنوان یکی از مناسب‌ترین محل‌های طبیعی و ساحلی برای احداث بندر، مورد توجه بوده است.

۲۸ اَمرداد ۱۳۸۸ ۱۱:۱۶
شانا |
تعداد بازدید : ۲,۰۹۳
کد خبر : ۲۴۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید