شرکت ملی صنایع پتروشیمی حرف اول واگذاری‌های دولتی را می‌زند

شرکت ملی صنایع پتروشیمی حرف اول واگذاری‌های دولتی را می‌زند
شرکت ملی صنایع پتروشیمی قصد دارد با تشکیل هلدینگ و قرار دادن 10 شرکت زیرمجموعه پتروشیمی در آن به یکی از بزرگترین شرکت‌های دولتی واگذار شده در سال‌‌های اخیر تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار شانا، پس از اعلام سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری، سازمان خصوصی‌سازی اقدام به واگذاری‌های گسترده شرکت‌های دولتی کرد و در این میان پتروشیمی که با واگذاری شرکت‌هایی چون اراک، آبادان و خارک در گذشته اقدام های مهمی در این زمینه انجام داده بود تصمیم گرفت با تشکیل هلدینگ پتروشیمی و عرضه آن در بورس همچنان پیشتاز این عرصه باقی بماند.

ماجرای تشکیل هلدینگ از آنجا آغاز شد که مدیران و کارشناسان شرکت ملی صنایع پتروشیمی در صدد یافتن راهی بودند تا علاوه‌بر انجام واگذاری‌ها به برند و حاشیه سود این شرکت نیز خللی وارد نشود که در نهایت با تشکیل جلسه های مشترک با سازمان خصوصی و بررسی‌ها و رایزنی‌های فراوان تصمیم به تشکیل هلدینگ (شرکت مادر تخصصی) گرفتند.

به این ترتیب تشکیل هلدینگ موجب می‌‌شود که برند و سابقه 40 ساله‌ این شرکت در بازارهای جهانی حفظ و هدایت و راهبرد صنعت پتروشیمی درراستای اهداف دولت و نظام به عنوان یکی از نکات مورد تائید دست‌اندرکاران، با استفاده از این روش محقق ‌شود.

در ابتدا قرار بود هلدینگ در قالب 13 شرکت متشکل از شرکت‌های پایانه و مخازن، بازرگانی پتروشیمی، بازرگانی بین‌الملل، سازمان منطقه ویژه اقتصادی و مجتمع‌های تولیدی تندگویان، فجر، بوعلی سینا، بندرامام، مبین، مارون، برزویه، خوزستان و پارس باشد که با انجام بررسی‌های دوباره مجتمع‌های تندگویان، مارون و خوزستان از این مجموعه حذف و فهرست نهایی واگذاری به 10 شرکت رسید.

البته حضور شرکت‌ها در هلدینگ به معنای واگذاری 100 درصدی سهام آن‌ها نیست و ممکن است 60 درصد سهام یک شرکت و 10 درصد سهام شرکت دیگر در این هلدینگ واگذار شود به عبارت دیگر درصدهایی از سهام هر یک از این 10 شرکت واگذار خواهد شد.

به گفته مسئولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی صورت‌های مالی تلفیقی هلدینگ در حال تهیه است و پیش‌بینی می شود پس از طی مراحل بسیار در سازمان خصوصی‌سازی، شرایط عرضه سهام آن تا پایان شهریور 88 فراهم شود.

شرکت ملی صنایع پتروشمیی 4 هزار میلیارد تومان
سرمایه و 24 هزار میلیارد تومان دارایی دارد و انتظار می‌رود با ورود هلدینگ آن به بورس شاهد انجام یکی از واگذاری‌های بزرگ شرکت‌های دولتی در سال‌‌های اخیر باشیم.

شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیشگام واگذاری‌ به بخش خصوصی

این شرکت در برنامه اول توسعه، شرکت های سرمایه گذاری پتروشیمی و پتروشیمی اراک و در برنامه دوم 9 شرکت پتروشیمی از جمله، آبادان، فارابی، کربن، پازارگاد، کرج و طراحی، مهندسی و ساختمان و نصب را به بخش خصوصی واگذار کرده است.

همزمان با واگذاری 9 شرکت به بخش خصوصی در برنامه دوم توسعه نیز برخی از پروژه‌های این شرکت از جمله پروژه پلی پروپیلن تبریز، منطقه ویژه اقتصادی و پتروشیمی رجال در منطقه ماهشهر با مشارکت بخش خصوصی اجرا شد.

همچنین در برنامه سوم این شرکت، پتروشیمی‌های خارگ، اراک، اصفهان و امیرکبیر را از طریق بورس و مزایده واگذار و پروژه‌هایی چون پتروشیمی شهید تندگویان، فن‌آوران، مارون و لاله را با مشارکت بخش خصوصی اجرایی کرد.

در برنامه چهارم بود که شرکت ملی صنایع پتروشیمی با هدف توسعه مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژه‌ها تصمیم گرفت تمامی طرح‌ها را با مشارکت بخش خصوصی اجرا کند به این ترتیب پتروشیمی‌های امیرکبیر، غدیر، کاویان، زاگرس، اروند، ایلام و مروارید را با مشارکت این بخش آغاز کرد.

کسب رتبه نخست واگذاری توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی

شرکت ملی صنایع پتروشیمی سال گذشته موفق شد رتبه نخست واگذاری سهام شرکت‌های زیرمجموعه خود را به بخش خصوصی کسب کند؛ افزون بر این بخشی از سهام شرکت‌های زیرمجموعه آن نیز برای رد دیون دولت یا درقالب سهام عدالت به بخش خصوصی واگذار شده‌ است.

همچنین این شرکت درنظر دارد در کنار واگذاری برخی از شرکت‌های خود در قالب هلدینگ،‌ 18 شرکت زیرمجموعه و 18مجتمع تولیدی پتروشیمی را نیز به صورت مستقل واگذار کند که اسناد و صورت‌های مالی آن‌ها در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته و این سازمان با ارزیابی شرایط بازار می‌تواند در زمان مناسب اقدام به واگذاری این شرکت‌ها کند.

علاوه‌بر این‌ها براساس آنچه که در سند چشم انداز 20ساله شرکت ملی صنایع پتروشیمی ترسیم شده است، این شرکت به منظور مشارکت حداکثری بخش خصوصی درنظر دارد تنها در 20 درصد پروژه‌های جدید پتروشیمی سرمایه‌گذاری ‌کند که در این صورت شرکت‌های خصوصی و مردم اجازه پیدا می‌کنند به مشارکت 80 درصدی  در این پروژه‌ها بپردازند.

این شرکت تا اندازه‌ای در تصمیم خود مصر است که مالکیت 80 درصدی بخش خصوصی داخلی و خارجی را در کل مالیکت صنعت پتروشیمی از جمله اهداف بلند مدت خود ترسیم کرده است.
۱۳ تیر ۱۳۸۸ ۰۸:۱۰
شانا |
تعداد بازدید : ۲,۸۵۴
کد خبر : ۲۲۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید