تا پایان برنامه پنجم توسعه ظرفیت تولید محصولات پلیمری در ایران به 10 میلیون تن می رسد

تا پایان برنامه پنجم توسعه ظرفیت تولید محصولات پلیمری در ایران به 10 میلیون تن می رسد
براساس برنامه ریزی های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ظرفیت تولید محصولات پلیمری در ایران تا پایان سال 1393 (پایان برنامه پنجم) 10میلیون تن در سال خواهد رسید.
 به گزارش خبرنگار شانا، حدود 50 سال پیش با ورود اولین مصنوعات پلیمری درهای تازه ای به روی کشور گشوده شد تا جایی که برخی سرمایه گذاران بخش خصوصی با مشاهده قابلیت های پلیمر برای ساخت محصولات متنوع به فکر ساخت یک واحد تولید مصنوعات پلیمری در آبادان افتادند.

با احداث نخستین واحد تولید پلیمر در سال 1356، استقبال عمومی و تقاضای روزافزون مصنوعات پلیمری در بازار موجب شد تا دولت سرمایه گذاری های بیشتری در این زمینه انجام بدهد و تا آنجا پیش رود که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی میزان تولید محصولات پلیمری در کشور به حدود 500 هزار تن در سال برسد. 

پس از پیروزی انقلاب با احداث و بهره برداری از مجتمع هایی چون بندرامام، اراک و تبریز تولید محصولات پلیمری در کشور به شکل جدی دنبال شد تا این که موج جدید احداث واحدهای پلیمری و به طور کلی توسعه هر چه بیشتر صنعت پتروشیمی از ابتدای آغاز برنامه سوم توسعه (1379) در دستور کار دولت قرار گرفت.

در این دوران که تا امروز نیز ادامه دارد، شاهد ساخت، راه اندازی و بهره برداری از طرح هایی هستیم که امروزه جزء افتخارهای صنعت به شمار می آیند طرح هایی چون پتروشیمی امیرکبیر، تندگویان، جم، مهر و ... که هر یک در نوع خود بی نظیر هستند و تحسین جهان را برانگیخته اند.

نکته مهم درباره تولید محصولات پلیمری در ایران وجود منابع غنی گاز در کشور است که استفاده از آن در مقایسه با خوراک مایع موجب می شود ارزش افزوده مواد پایه برای تولید محصولات پلیمری از 45 درصد به 87 درصد افزایش یابد که این امر؛ مزیت بسیار ارزشمندی برای صنعت پتروشیمی ایران در مقایسه با سایر تولیدکنندگان محصولات پلیمری در جهان و منطقه خاورمیانه است و باید از آن به نحو مطلوب استفاده شود.

از آنجا که بازارهای داخل کشور به دلیل عدم توسعه متناسب صنایع پایین دستی از دریافت محصولات پلیمری اشباح شده است،  بازاریابی و صادرات این گونه محصولات به بازارهای بین المللی، عامل بسیار مهمی در زمینه کاهش آسیب پذیری اقتصاد تک محصولی به شمار می رود؛ به گونه ای که سرانه مصرف جهانی محصولات پلیمری در کشورهای پیشرفته 100 کیلوگرم و در کشور ما حدود 30 کیلوگرم در سال است.

به این ترتیب ایران می تواند با استفاده درست از خوراک گاز، نیروی متخصص و فناوری روزآمد به تامین کننده نیاز صنایعی چون خودروسازی، بسته بندی، مواد غذایی و کشاورزی اقدام کند و حرف اول بازارهای تشنه پلیمر را در سال های آینده بزند.

در پی فعالیت شبانه روزی تلاشگران صنعت پتروشیمی که در سال های متمادی سعی در جذب نوین ترین فناوری های روزآمد و تربیت نخبه ترین نیروهای انسانی برای تولید محصولات پلیمری در کشور بوده اند، هم اکنون ظرفیت تولید این دسته از محصولات پتروشیمی بیش از 1/5 میلیون تن در سال برآورد شده و پیش بینی می شود با بهره برداری از طرح های در دست اجرای برنامه پنجم و چهارم و اتمام مراحل ساخت خط لوله اتیلن غرب و بهره برداری از مجتمع های همجوار آن به 10 میلیون تن در سال برسد.

۹ تیر ۱۳۸۸ ۰۹:۰۴
شانا |
تعداد بازدید : ۲,۱۶۴
کد خبر : ۲۲۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید