خط لوله اتیلن غرب به پیشرفت 85 درصدی رسید

خط لوله اتیلن غرب به پیشرفت 85 درصدی رسید
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی از پیشرفت 85 درصدی خط اتیلن غرب خبر داد و گفت: پیشرفت خط با احتساب تاسیسات جانبی، ایستگاه های تقویت فشار و کمپرسورهای آن به 6/57 درصد می رسد.
 جلیل ابراهیم پور در گفت و گو با شانا اظهار داشت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی سعی دارد تا پایان سال احداث خط اتیلن غرب را تا کرمانشاه تکمیل کند که به این ترتیب ساخت یکهزار و 200 کیلومتر از خط به اتمام می رسد و پتروشیمی پلیمر کرمانشاه نیز می تواند به محض دریافت خوراک وارد مرحله راه اندازی شود.

وی با بیان اینکه خط لوله اتیلن غرب به دو شاخه خط باختر و دنا تقسیم شده است، گفت: خط اتیلن باختر شامل 7 مجتمع پتروشیمی می شود که خوارک آنها از طریق پتروشیمی کاویان (الفین 11) به ظرفیت 2 میلیون و 180 هزار تن و با سرمایه گذاری 942 میلیون دلار و پتروشیمی مروارید به عنوان تولیدکننده یک میلیون و 50 هزار تن اتیلن در عسلویه تامین می شود.

ابراهیم پور تصریح کرد: 7 مجتمع خط لوله اتیلن باختر از عسلویه تا مهاباد، شامل پتروشیمی های اندیمشک، کرمانشاه، کردستان، لرستان و مهاباد هر کدام با ظرفیت تولید سالانه 300 هزار تن انواع پلی اتیلن سنگین، سبک و خطی، پتروشیمی میاندوآب با ظرفیت سالانه 300 هزار تن پی وی سی (PVC) و پتروشیمی همدان با ظرفیت 185 هزار تن وینیل استات منومر (VAM) در سال است.

وی ادامه داد: مجتمع پتروشیمی کازرون، دهدشت، بروجن و ممسنی هر یک به ظرفیت 300 هزار تن پلی اتیلن سنگین نیز بر سر راه خط لوله اتیلن دنا احداث می شوند و قرار است خوارک آن ها از طریق پتروشیمی گچساران (الفین هشتم) به ظرفیت یک میلیون و 90 هزار تن اتیلن و با سرمایه گذاری 570 میلیون دلار تامین شود.

به گفته او خط اتیلن غرب (باختر و دنا) در مجموع 2 هزار و 400 کیلومتر طول دارد و سرمایه گذاری پیش بینی شده برای احداث آن حدود یکهزار و 261 میلیارد تومان برآورد شده که تاکنون نیمی از این مبلغ هزینه شده است.

ابراهیم پور با بیان اینکه تامین مالی خط اتیلن غرب با مشکل مواجه است، خاطرنشان کرد: احداث خط به عهده دولت است ولی مجتمع های واقع در منطقه با مشارکت 20 درصدی دولت (شرکت ملی صنایع پتروشیمی) و بخش خصوصی اجرا می شود.

وی مبلغ مورد نیاز امسال را برای احداث خط لوله اتیلن تا استان کرمانشاه 400 میلیارد تومان دانست و تاکید کرد: امسال تنها 70 میلیارد تومان از سوی نهادهای زیربط به این طرح اختصاص داده شده و این درحالی است که قابلیت جذب 500 میلیارد تومان اعتبار در این طرح وجود دارد.

۱۱ خرداد ۱۳۸۸ ۰۸:۴۸
شانا |
تعداد بازدید : ۳,۱۲۴
کد خبر : ۱۹۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید