دستاوردهای نمایشگاه دوازدهم در بخش نفت

دستاوردهای نمایشگاه دوازدهم در بخش نفت
نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی در شرایطی دوازدهمین دوره خود را در تهران پشت سر گذاشت که فشارهای بین‌المللی از سوی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی احتمال تحریم های اقتصادی بر علیه کشور رابیشتر می‌کرد.دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی که با حضور 519 شرکت خارجی و 830 شرکت داخلی در تهران برگزار شد به زعم بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران، یکی از بهترین دوره‌های برگزاری این نمایشگاه بود. اما نتایجی که در حاشیه این نمایشگاه در بخشهای مختلف صنعت نفت کشور به دست آمد نتایج درخشانی بود که برگ زرین دیگری به دفتر نمایشگاه دوازدهم می‌افزاید.

آنچه می‌خوانید گزارشی است از برخی دستاوردهای دوازدهمین دوره نمایشگاه نفت،‌گاز و پتروشیمی در بخش نفت

روز اول/ افتتاحیه


نمایشگاه دوزارهم نفت و گاز و پتروشیمی روز چهارشنبه 29 فروردین ماه 1386 با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر نفت و جمعی از مدیران صنعت نفت کشور به طور رسمی افتتاح شد.

مهندس سید کاظم وزیری هامانه وزیر نفت، در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه نفت،‌ گاز و پتروشیمی گفت: در پی تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در تبیین سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی به زودی شاهد جهشی بزرگ در میزان حضور بخش غیر دولتی در صنعت نفت ایران خواهیم بود.

در چنین شرایطی تقویت توان تکنولوژیک و مالی هر یک از شرکت‌های فعال بخش خصوصی ایران می‌تواند حضور گسترده و پایدارتر آنان در صنایع نفت داخل و خارج را تضمین کند.

وی افزود: بی شک استفاده این شرکت‌ها از فرصت‌هایی نظیر دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی و تعامل مثبت با شرکت‌های معتبر بین‌المللی حاضر در آن، در تامین این دو خواسته بسیار موثر خواهد بود.

وزیری هامانه گفت: شرکت‌های خارجی حاضر در نمایشگاه دوازدهم نیز نشان داده‌اند که با درک مزیت‌های منحصر به فرد صنعت نفت ایران، منافع درازمدت اقتصادی خود را بر کشمکش های زودگذر حاکم بر فضای سیاسی ارجحیت داده و می‌توانند شرکای مطمئنی برای همتایان ایرانی‌شان باشند.

وی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: اجلاس ضروری اوپک با توجه به قیمتهای کنونی ضرورتی ندارد.

دکتر پرویز داودی معاون اول رئیس جمهور نیز در آیین افتتاحیه این نمایشگاه، اظهار داشت: استقبال گسترده از این نمایشگاه در شرایطی انجام می شود که نظام استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا فشارهای زیادی را به ناروا به ما وارد می کنند.

در ادامه برنامه‌های روز اول نمایشگاه، کنفرانس مطبوعاتی مهندس وزیری هامانه، پس از بازدید از بخشهای مختلف نمایشگاه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد.
وزیر نفت در این کنفرانس اعلام کرد که وزارت نفت آماده واگذاری شرکت‌های زیر مجموعه خود است.
 وی همچنین از آغاز عملیات حفاری نخستین چاه در میدان فوق عظیم نفتی آزادگان  پس از کشمکش‌های ایجاد شده با شرکت ژاپنی اینپکس، در آستانه برگزاری نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی خبر داد.

روز دوم:


 دومین روز از دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی نیز با استقبال گسترده صنعتگران و پیمانکاران بخش خصوصی و با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد.

 در دومین روز از این نمایشگاه، همایش تخصصی اصل 44 قانون اساسی و خصوصی‌سازی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی با حضور دکتر مقدم،معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی تلفیقی و مهندس کاردر، مشاور مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، برگزار شد.

معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی در این همایش گفت: در افق چشم‌انداز 20 ساله، باید 471 میلیارد‌ دلار در بخش‌های گوناگون صنعت نفت سرمایه گذاری شود که در مجموع بیش از دو تریلیون دلار (دو هزار میلیارد‌ دلار) درآمد حاصل خواهد شد.

همچنین کارگروه تخصصی مکانیزم تولید از مخازن شکاف‌دار ایران توسط شرکت نفت و گاز اروندان نیز، از دیگر برنامه‌های روز دوم نمایشگاه بود. در این کارگروه، دکتر سجادیان به سخنرانی پرداخت.

همچنین برگزاری نشست خبری مهندس زیرکچیان‌زاده، مدیر عامل شرکت نفت قلات قاره ایران، با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی نیز از برنامه‌های پیش‌بینی شده این روز در نمایشگاه دوزاردهم بود.
 زیرکچیان زاده در این نشست به گزارشی از عملکرد شرکت نفت  فلات قاره اشاره کرد و گفت: : متوسط تولید نفت در این شرکت در سال جاری به 780 هزار بشکه در روز می رسد و بر اساس برنامه ریزی ها قرار است این میزان تا پایان امسال به 800 هزار بشکه در روز و در اوج (پیک) تولید به 830 هزار بشکه در روز افزایش یابد.

وی همچنین از افزایش 10 درصدی قراردادهای توسعه ای شرکت نفت فلات قاره در سال 1385 خبر داد.

روز سوم:

سومین روز نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی، روز پر کاری برای مدیران نفتی بود.
کمال دانشیار، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در روز سوم این نمایشگاه از بخش‌های مختلف نمایشگاه فنت، گاز و پتروشیمی بازدید کرد.

وی در گفت و گو با خبرنگار شانا، گفت: حضور گسترده شرکت های خارجی در نمایشگاه امسال نشان می‌دهد که تحریم ها در صنعت نفت کشور ما هیچ اثری نداشته اند و در آینده نیز نخواهند داشت.

وی افزود: این نمایشگاه موفق‌تر از سال های گذشته بوده است که چشم انداز روشنی از صنعت نفت کشورمان را نوید می‌دهد.

در سومین روز از این نمایشگاه همچنین نشست خبری مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران نیز برگزار شد.
مهندس سیدمحمود محدث، در نشست خود در جمع خبرنگاران با اشاره اتمام عملیات حفاری میدان نفتی پرنج گفت: با اتمام این عملیات موفق به کشف منابع حدیدی از نفت خام در منطقه پرنج شدیم.
اکبر ترکان مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس نیز در کنفرانس خبری خود با خبرنگاران از افزایش 38 درصدی سرمایه گذاری در پارس جنوبی در سال گذشته نسبت به سال 1384 خبر داد.

ترکان میزان سرمایه گذاری در پارس جنوبی را در سال گذشته دو میلیارد و 700 ميلیون دلار اعلام کرد و افزود: در سال 1384، بیشترین مقدار سرمایه گذاری در تاریخ پارس جنوبی به میزان یک میلیارد و 950 میلیون دلار جذب شد.

وی همچنین  از احتمال حضور پتروپارس در توسعه فازهای19، 20، 21 پارس جنوبی سخن گفت.

روز چهارم:

در چهارمین روز از دوازدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی سمینارها و همایش های متعددی برگزار شد.

همایش فرصت های کارآفرینی در صنعت نفت با حضور معاون منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت و جمعی از صاحب نظران شرکت های وابسته به نفت از ساعت 10 تا 13 در سالن کنفرانس شماره یک ساختمان خلیج فارس (مبنا) برگزار شد

همچنین مراسم امضا موافقت نامه همکاری ایران و اتریش در فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی با حضور مهندس غلامحسین نوذری، مدیرعامل شرکت ملی نفت انجام و پس از آن نیز نشست خبری وی با خبرنگاران برگزار شد.


مهندس نوذری در این کنفرانس خبری گفت: ارزش این موافقتنامه ها که به منظور فروش 2/2 میلیون تن ال.ان.جی برای 25 سال و احداث خط لوله نوبوکو و همچنین مشارکت در توسعه فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی به امضا رسید در مجموع 30 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

با امضای این موافقتنامه شرکت ملی صادرات گاز ایران سالانه 5 میلیارد متر مکعب گاز خود را از طریق خط لوله نوبوکو به اروپا صادر می‌کند که ارزش آن در طول 25 سال  10 تا 15 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

این میزان صادرات گاز بخشی از 120 میلیون متر مکعب صادرات روزانه ای است که به اروپا در نظر گرفته شده است و قرار است که بخشی از آن به صورت ال.ان.جی و بخش دیگر از طریق خطوط لوله به اروپا صادر شود.

وی همچنین از کشف میدان نفتی پرنج با ظرفیت یک میلیارد و 600 میلیون بشکه نفت درجا خبر داد.

مهندس غلامحسین نوذری ضمن اعلام این خبر خوش گفت: این میدان با دارا بودن نفتی مرغوب و سبک،‌ حدود 400ـ 450 میلیون بشکه بازیافت اولیه دارد و بازیافت ثانویه آن به 600ـ 650 مییلون بشکه می رسد.

آخرین روز:

آخرین روز نمایشگاه دوزارهم نفت، گاز و پتروشیمی گرمی و رونق خاصی داشت.
حسین نجابت، ناصر سودانی، حسن مرادی، علی دانش منفرد و محمد سعید انصاری از جمله نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بودند که در آخرین روز از نمایشگاه به این محل آمده بودند تا از نزدیک شاهد پیشرفت سازندگان و صنعتگران حوزه نفت، گاز و پتروشیمی کشور باشند.

مهندس وزیری هامانه نیز در آخرین روز از نمایشگاه بار دیگر از بخشهای مختلف این نمایشگاه بازدید کرد.

وی ضمن بازدید از سالن سازندگان و صنعتگران ایرانی از تدوین آئین نامه ای برای حمایت از آنان خبر داد.

 وی گفت: آیین نامه ای در دست تدوین است که کالاهایی که توان ساخت آن در داخل کشور وجود داشته باشد به هیچ وجه از خارج کشور وارد نشود.

کنفرانس خبری عبدالجلیل رضوی، مدیر منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی و مهندس مسعود سلطان پور، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و همایش استفاده از توان داخلی و افزایش سهم ایرانی در صنعت نفت از جمله برنامه هایی بود که در آخرین روز از دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی برگزار شد.


وزیر نفت در آخرین بازدید از نمایشگاه دواردهم در گفت و گو با خبرنگاران گفت که با امضای تفاهم نامه 30 میلیارد دلاری روز گذشته با شرکت اتریشی او.ام.وی، مهم ترین گام برای صادرات گاز ایران به اروپا برداشته شد.

وی افزود: برای صادرات گاز ایران به اروپا مسئله انتقال گاز از طریق ترکیه باید در میان کشورهای اروپایی حل شود.

۵ اردیبهشت ۱۳۸۶ ۱۲:۳۵
www.shana.ir |
تعداد بازدید : ۳,۱۸۳
کد خبر : ۱۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید