از ابتدای سال تا کنون 565 هزار تن از انواع محصولات پتروشیمی در بورس کالا عرضه شده است

از ابتدای سال تا کنون 565 هزار تن از انواع محصولات پتروشیمی در بورس کالا عرضه شده است
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از عرضه 565 هزار تن از انواع محصولات پتروشیمی در بورس کالا خبر داد.
 به گزارش خبرنگار شانا، مهندس عادل نژادسلیم صبح روز 22 اسفند ماه در مراسم اختتامیه دوره آموزشی عرضه محصولات پتروشیمی در بورس اظهار داشت: از این میزان محصول عرضه شده 395 هزار تن معامله شده که ارزش آن به 3 هزار و 622 میلیارد ریال می رسد.

وی با بیان اینکه در نیمه دوم امسال 54 درصد از محصولات قابل عرضه پتروشیمی از طریق بازار بورس فروخته شده، خاطرنشان کرد:با توجه به ثبت نام محصولات پتروشیمی جهت عرضه در بورس کالا و انجام تشریفات لازم قبل از عرضه محصولات پتروشیمی در بورس، می توان گفت که این فرایند از نیمه دوم سال جاری تحقق یافته است.

نژادسلیم افزود: از مجموع کل تولید محصولات پتروشیمی در سالجاری 5/5 میلیون تن به ارزش 8/29 میلیارد ریال به فروش داخلی اختصاص یافته است که این میزان از محصولات را 4 هزار و 432 مشتری خریداری کرده اند.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه طبق برنامه  ریزی های انجام شده، این شرکت تا پایان چشم انداز20 ساله باید به تولید 126 میلیون تن در سال برسد، تصریح کرد: برای تحقق این هدف 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری درنظر گرفته شده که با توجه به حجم سرمایه گذاری 129 میلیارد دلاری عربستان در صنعت پتروشیمی، رقم سرمایه گذاری در کشور باید حداقل به 150 میلیارد دلار برسد.

وی افزایش سهم سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی در کل مالیکت صنعت پتروشیمی در حد 80 درصد، بدست آوردن بالاترین سهم تولید متانول در جهان و دستیابی به بالاترین سهم تولید اتیلن و اوره در خاورمیانه را از اهداف کیفی صنعت پتروشیمی در افق 10 ساله اعلام کرد و گفت: تا سال 1394 باید به تولید سالانه 12 میلیون تن اتیلن،10 میلیون تن پلیمر، 4 میلیون تن آروماتیک، 5/8 میلیون تن اوره و 15 میلیون تن متانول دست یابیم.

به گفته او، در پایان افق 20 ساله نیز باید 34 درصد از ارزش ظرفیت محصولات پتروشیمی خاورمیانه و 3/6 درصد از ارزش ظرفیت محصولات پتروشیمی جهان را در اختیار داشته باشیم.

نژادسلیم با اشاره به تاریخچه پیدایش صنعت پتروشیمی در کشور اظهار داشت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال 1342تاسیس شد و اولین واحد تولید مواد شیمایی کشور با احداث واحد تولید کود در شیراز فعالیت خود را آغاز کرد.

وی گسترش اولیه صنعت پتروشیمی را مربوط به سال های 43 تا 56 با احداث واحدهای پتروشیمی رازی، آبادان، خارک، فارابی، بندرامام، طرح توسعه پتروشیمی شیراز و کربن اهواز دانست و افزود: طی سال های 57 تا 68 به دلیل وقوع جنگ تحمیلی توسعه صنعت به حداقل رسید و در این سال ها تنها احداث پتروشیمی بندرامام تکمیل شد و پتروشیمی شیراز گسترش یافت.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: اما در فاصه زمانی سال های 68 تا 78 که دوران تجدید حیات و بازسازی صنعت بود مجتمع هایی چون اصفهان و  اراک احداث و پتروشیمی بندرامام تکمیل تر شد که تاپایان این دوره (پایانی برنامه دوم) ظرفیت تولید محصولات پتروشمی در کشور به 12 میلیون تن رسید.

وی خاطرنشان کرد: از سال 78 تا کنون نیز که به عنوان دوره تثبیت و جهش شناخته می شود با مدیریت افراد لایقی چون مهندس نعمت زاده صنعت پتروشیمی به سمت استقرار در کلاس جهانی حرکت کرد تا اینکه توانست به ویژگی های ممتازی چون رشد تولید، ایجاد ارزش افزوده بالا، ارتقا جایگاه صنعت در صادرات غیر نفتی و اقتصاد ملی و ارتقای نسبی جایگاه صنعت در منطقه و جهان دست یابد.

۲۴ اسفند ۱۳۸۷ ۰۸:۳۳
شانا |
تعداد بازدید : ۲,۳۵۳
کد خبر : ۱۶۱

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید