به منظور کاهش آثار رکود اقتصادی جهان بر صنعت پتروشیمی انجام شد ذخیره سازی محصولات پتروشیمی ایران در چین، کره و بلژیک

به منظور کاهش آثار رکود اقتصادی جهان بر صنعت پتروشیمی انجام شد
ذخیره سازی محصولات پتروشیمی ایران در چین، کره و بلژیک
یوسف مسافر در گفت و گو با خبرنگار شانا، بحران مالی اقتصادی موجود در جهان را یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر قیمت محصولات پتروشیمی خواند

 و گفت: مدیریت برنامه ریزی و اطلاعات و دفاتر خارجی شرکت بازرگانی پتروشیمی با نشریات معتبر جهانی مرتبط هستند، علاوه بر این اطلاعات به روز شرکت بازرگانی پتروشیمی موجب شد تا با دیدن نخستین شواهد بحران جهانی، این موضوع را از اوائل سال پیش بینی کرده و تصمیمات مناسبی را برای مقابله با بحران مالی جهان اتخاذ کنیم.

یوسف مسافر درباره با اقدام های شرکت بازرگانی پتروشیمی برای مقابله با بحران مالی جهان توضیح داد: یکی از تصمیمات درستی که برای مقابله با این بحران اتخاذ و اجرا شد، ذخیره سازی مواد پلیمری در انبار کشورهای چین و بلژیک بود که مربوط به محصولات جامد پتروشیمی هستند، در بخش مایعات نیز با توجه به این که سال آینده حجم صادرات متانول افزایش زیادی می یابد به مخازن ذخیره سازی مایعات نیاز داریم که در پی تامین این مخازن در کشورهای کره و بلژیک هستیم.

 

وی افزود: از زمانی که مذاکرات معامله میان طرفین انجام می شود، حدود 3 ماه طول می کشد که اجناس خریداری شده از ایران به دست خریداران خارجی برسد به همین دلیل نوسان هایی که طی این سه ماه رخ می دهد گاهی به ضرر ما تمام می شود اما زمانی که اجناس مورد معامله در نزدیکی بازار ذخیره شده باشند با چنین مشکلاتی مواجه نمی شویم.

 

در انتظار رکود واقعی مالی جهان در سال 2009 هستیم

مسافر گفت: شرکت بازرگانی پتروشیمی، بحران مالی جهان را پیش بینی کرده بود و بر این اساس پایان آن را همزمان با سال 2010 میلادی می دانیم.

یوسف مسافر تاکید کرد: همان طور که بروز بحران جهانی را پیش بینی کردیم بهبود قیمت ها را نیز از ابتدای سال 2010 میلادی پیش بینی می کنیم اما رکود واقعی طی سال 2009 رخ می دهد، سال 2010 نیز قیمت ها افزایش می یابد ولی نه به اندازه قیمت های نیمه اولیه سال 2008.

وی درباره صادرات محصولات پتروشیمی به خارج از کشور گفت: تا پایان دی ماه سال جاری، 7/42 درصد از ارزش بازار صادرات محصولات پتروشیمی مربوط به بازار خاوردور، 8/31 درصد مربوط به بازار خاورمیانه، 13 درصد مربوط به بازار اروپا، 5/5 درصد مربوط به بازار آسیای جنوب شرقی، 5/5 درصد مربوط به شبه قاره هند، 8/0 درصد مربوط به بازار آفریقا و 6/0 درصد مربوط به بازار آمریکای جنوبی است، همچنین در این مدت 954 میلیون دلار محصول پتروشیمی به کشور چین صادر شده است.

مدیر برنامه ریزی و فناوری اطلاعات شرکت بازرگانی پتروشیمی تصریح کرد: پایداری شرکت ها و واحدهای تولید کننده مواد پتروشیمی کشور برای تعطیل نشدنشان تا جایی ادامه یافت که طی 3 ماه اخیر موفق به بارگیری محصولات پتروشیمی در کشتی و فروش آن بر روی آب شدیم که خوشبختانه این کار را نیز با موفقیت انجام دادیم.

وی در این باره افزود: زمانی که به صورت مداوم و در موعد مقرر محصولات پتروشیمی را در بازار عرضه کنیم سبب جلب اعتماد مشتریان خارجی می شویم، یعنی آنها مطمئن می شوند که چه در شرایط رونق بازار و چه در شرایط رکود بازار محصولات مورد نیاز آنها از سوی شرکت های پتروشیمی ایران با کیفیت و استاندارد مناسب تامین می شود، خوشبختانه اکنون بازار ایران در چنین وضعیتی قرار دارد و همین امر سبب شد جرات ریسک فروش محصول بر روی آب را داشته باشیم.

مسافر اظهار داشت: در صورتی که هنگام رکود بازار جهانی قیمت ها را به یک باره بشکنیم به بازار جهانی آسیب می رسانیم ولی برای حفظ بازار باید به مرور مبادرت به کاهش قیمت ها کنیم اما طی بحران اخیر شرایط بازار ما را مجبور کرد تا قیمت محصولات را کاهش داده بر اساس روند بازار حرکت کنیم.

قیمت محصولات پتروشیمی در بورس بر اساس FOB خلیج فارس تعیین می شود

وی افزود: برای تعیین چگونگی قیمت فرآورده های نفتی، محصولات پتروشیمی و فرآورده های حاصل از تصفیه گاز، کارگروهی با حضور نمایندگان سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان، وزارت صنایع و معادن، شرکت بازرگانی پتروشیمی، زیرمجموعه نفت و سازمان بورس تشکیل شد، بر اساس تصمیمات این کارگروه قیمت FOB خلیج فارس منهای 5 درصد مبنای قیمت عرضه محصولات است که سبب می شود نرخ بازار، ثابت و شفاف باقی بماند.

مسافر با بیان این که محصولات پتروشیمی شامل مواد شیمیایی، آروماتیک، پلیمری، مایعات گازی، کودهای شیمیایی و پلیمرهای مهندسی هستند، تصریح کرد: متوسط قیمت این محصولات در 6 ماه ابتدایی سال جاری در مقایسه با آذرماه 60 درصد کاهش داشته و علت اصلی این امر بروز بحران مالی در سطح جهان است.

وی اظهار داشت: مواد شیمیایی 43 درصد، مواد آروماتیک 64 درصد، مواد پلیمری 59 درصد، مایعات گازی 64 درصد، کودهای شیمیایی و مواد وابسته 80 درصد و پلیمرهای مهندسی طی این مدت 31 درصد کاهش قیمت داشته اند با این حال هیچ گاه به فکر توقف تولید و عرضه نکردن محصولات نیفتاده ایم چرا که حق انجام این کار را نیز نداریم زیرا ابتدا موظف به تامین نیاز داخل و سپس صادرات محصولات هستیم.

وی در باره تنظیم بازار داخل کشور گفت: گاهی برای تنظیم بازار داخلی نه تنها صادرات کاهش می یابد بلکه اقدام به واردات برخی از محصولات پتروشیمی می کنیم زیرا میزان تولید برخی از این محصولات برای نیاز داخل نیز کافی نیستند.

۲۷ بهمن ۱۳۸۷ ۱۷:۰۹
شانا |
تعداد بازدید : ۲,۳۸۹
کد خبر : ۱۵۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید