الگوی تکنولوژی در صنایع پتروشیمیایی

الگوی تکنولوژی در صنایع پتروشیمیایی

رئیس گروه فناوری شیمیایی توسعه محصول شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در چهارمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران محصولات پلاستیک معیارهای اصلی انتخاب یک تکنولوژی تولیدی را تشریح کرد. به گفته الهام زینالی لازم است همه آیتم‌ها به صورت جامع درنظر گرفته شوند.

رئیس گروه فناوری شیمیایی توسعه محصول شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در چهارمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران محصولات پلاستیک معیارهای اصلی انتخاب یک تکنولوژی تولیدی را تشریح کرد. به گفته الهام زینالی لازم است همه آیتم‌ها به صورت جامع درنظر گرفته شوند؛ موضوعی که عدم‌توجه به آن باعث بروز مسائل زیادی به صورت مصداقی در برخی واحدهای کشور شد.

زینالی در این مراسم سخنرانی خود را به موضوع« الگوی مناسب انتخاب تکنولوژی صنایع پتروشیمایی» اختصاص داد. وی پیش از ورود به این بحث ابتدا به این پرسش که چرا در ایران بیشتر سرمایه‌ها به سمت تولید پلیمرهای عمومی رفته و زنجیره ارزش آنچنان مورد توجه قرار نگرفته است، پاسخ داد. وی در این ارتباط با نشان دادن هرم تولید جهانی محصولات پلیمری، توضیح داد: آنچه که در این هرم مشخص است در قاعده آن تولید از نظر گستردگی تولید محصولات پلی اتیلن، «پ.پ»، «پی.اس» و «پی وی سی» قرار دارد و در بالای آن پلیمرهای مهندسی شامل POM و … وجود دارد که تولید آنها کمتر است. به گفته وی میزان تولید پلی اتیلن در جهان در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۰۷ میلیون تن بوده که از این مقدار ۹ میلیون تن در منطقه خاورمیانه تولید شده است.

از این رقم هم ۵ میلیون تن مربوط به ایران به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول بعد از عربستان بوده است. آمارها در خصوص دیگر محصولات پلیمری عمومی هم از نظر وزن و مقادیر نزدیک به همین سطوح است و این امر نشان می‌دهد که هرچقدر به سمت پلیمرهای مهندسی و ویژه حرکت می‌کنیم سطح و مقیاس تولیدی آنها کاهش می‌یابد. بنابراین می‌توان گفت که دلیل عدم‌سرمایه‌گذاری برای تولید این نوع محصولات در ایران به همان دلایل و روندهای جهانی مربوط می‌شود. چنانچه روندهای آتی تولید محصولات پلیمری بر همین موضوع صحه می‌گذارد. آمارها نشان می‌دهد که تولید جهانی پلی اتیلن در طول سه سال آینده (۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵) به میزان ۴۷ میلیون تن خواهد بود اما در مقابل مقدار رشد تولید محصولی مانند POM طی این سه سال ۲۰۰‌هزار تن خواهد بود. با توجه به این موضوع باید گفت اگر در ایران محصولات پلی استال کمتر تولید می‌شود به دلیل همین روندهای جهانی است.

رئیس گروه فناوری شیمیایی توسعه محصول شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در ادامه گفت: برای تاسیس یک پتروشیمی به ۴ نکته مهم باید توجه کنیم؛ بازار، خوراک، سرمایه و فناوری. وی با اشاره به اینکه در کشور واحد پتروشیمی وجود دارد که با وجود دارا بودن سرمایه و مجوزهای لازم، ۱۵ سال است که نتوانسته مشکلات مربوط به فناوری خود را رفع کند، گفت: در خصوص الگوی مناسب انتخاب تکنولوژی باید به معیارهای انتخاب تکنولوژی برتر و مراحل پایش آن توجه کرد.

 

۳ تیر ۱۴۰۲ ۱۲:۲۱
تعداد بازدید : ۷۶۵
کد خبر : ۱,۳۲۱

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید