تجارت جهانی پروپیلن در سال 2020 به 21 میلیون تن رسید

تجارت جهانی پروپیلن در سال 2020 به 21 میلیون تن رسید

 

به گزارش نیپنا، نشست تخصصی بررسی بازار و توسعه محصولات پروپیلن از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست برگزار شد، وحید وصفی، مدیر پروژه محصول پروپیلن مرکز اراک گفت:‌ مجموع تولید پلی پروپیلن جهان در سال ۲۰۲۰ به ۷۶ میلیون تن رسیده، این درحالی است که ظرفیت تولید پلی پروپیلن در جهان نسبت به سال ۲۰۱۹ حاکی از رشد ۷.۲ درصدی است.

وی افزود: نزدیک به ۶۶ درصد از کل پروپیلن دنیا در شمال شرق آسیا، اروپای غربی و خاورمیانه تولید می شود.
وصفی با بیان این که طی سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ پلی پروپیلن سالانه ۳.۷ درصد رشد داشته است، تصریح کرد: پیش از پاندمی، پیش بینی می شد که نرخ تولید پلی پروپیلن برای سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ سالانه ۵ درصد باشد، اما نرخ تولید در سال ۲۰۲۰ نسبت به ۲۰۱۹ تنها ۱.۳ درصد در سال رشد کرد.
وی ادامه داد: حال پیش بینی ها حاکی از این است که تولید پلی پروپیلن در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ سالانه ۳.۷ درصد رشد کند.
رشد سالانه 4 درصدی گریدهای پروپیلن جهان
وی با بیان این که مجموع تقاضا برای مصارف گریدهای پلی پروپیلن جهان در سال ۲۰۲۰ به ۷۵.۴ تن رسیده است، تصریح کرد: طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ رشد تقاضای این گریدها به سالانه ۴ درصد رسید این درحالی است که پیش بینی می شد این رشد طی سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به سالانه ۳.۴ درصد برسد.
وصفی با اشاره به پاندمی کرونا گفت: پاندمی باعث شد تا تقاضا در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ با کاهش حدود ۳ دهم درصدی روبرو بوده است.
مدیر پروژه محصول پروپیلن مرکز اراک افزود: البته پیش بینی می شود در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ تقاضا با افزایش سالانه ۴.۶ درصد روبرو شود و مجموع تقاضا در سال ۲۰۲۵ به ۹۴ ام تی ا (MTA) می رسد.
وصفی با اشاره به تاثیر کووید-۱۹ بر میزان تقاضای پروپیلن جهان در سال ۲۰۲۰ گفت:‌ در اثر پاندمی به صورت کوتاه مدت و بلندمدت و در اثر تنگناهای اقتصادی برخی از گریدها کاربری تزریق با کاهش تقاضا روبرو شد.
وی ادامه داد: همچنین گریدهای الیاف و فیلم که در ساخت ماسک صورت و تجهیزات پزشکی کاربرد داشتند با افزایش تقاضا روبه رو شد.
مدیر پروژه محصول پروپیلن مرکز اراک خاطرنشان کرد: گریدهای اکستروژن نیز با ۶۴ درصد از مصارف پلی پروپیلن در سال ۲۰۲۰ با افزایش ۲.۳ تقاضا در مقایسه با سال ۲۰۱۹ روبه رو شد.
وی با بیان این که گریدهای با کاربری قالبگیری در مصارف صنایع خودرو با کاهش ۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ روبه رو شد، گفت:‌ با این حال پیش بینی می شود در دوران پساکرونا شاهد افزایش تقاضا در گریدهای الیاف، فیلم، تزریق و خودرو باشیم.
رشد تجارت جهانی پروپیلن به 25 میلیون تن در سال 2025
وی مجموع تجارت جهانی پروپیلن در سال ۲۰۲۰ را برابر با ۲۱ میلیون تن و حدود ۲۸ درصد از کل پروپیلن تولیدی اعلام کرد و گفت: ۶۳ درصد از این تجارت که حدود ۱۳ میلیون تن می شود در خارج از منطقه تولید بوده است که شمال شرق آسیا با سهمی ۲۶ درصدی رتبه نخست را در واردات این محصول دارد، جنوب شرق آسیا، چین، ترکیه وویتنام در رتبه های بعدی قرار دارند، همچنین خاورمیانه، عربستان سعودی، کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا به ترتیب بیشترین صادرکنندگان این محصول هستند.
وی افزود: پیش بینی می شود تجارت جهانی پروپیلن در سال ۲۰۲۵ به ۲۵ میلیون تن برسد.
وصفی از جمله راهبردهای شرکت پژوهش و فناوری را در توسعه محصول پروپیلن شامل بررسی دقیق نیاز بازار کشور و منطقه و مشکلات موجود در پایین دست، اقدام به مهندسی معکوس گریدهای وارداتی،توسعه کاتالیست های بومی نسل های چهارم و پنجم و تولید گریدهای خاص با ارزش افزوده بالا اعلام کرد.

۱۹ بهمن ۱۴۰۰ ۱۰:۰۰
تعداد بازدید : ۲۳۸
کد خبر : ۱,۲۵۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید