در نمایشگاه توانمندی های ملی فناوری نانو شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی توانمندی های خود را ارائه کرد

در نمایشگاه توانمندی های ملی فناوری نانو 
شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی توانمندی های خود را ارائه کرد
شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با ارائه آخرین دستاوردهای خود در عرصه فناوری نانو در پتروشیمی در نمایشگاه توانمندی های ملی فناوری نانو شرکت یافت.

به گزارش روابط عمومی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، اولین نمایشگاه توانمندی های ملی فناوری نانو از تاریخ 22 تا 24 مهرماه 1378 در سالن مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری تهران با هدف معرفی و ایجاد بستری برای تجاری‌سازی فناوری نانو برگزار شد.

در این نمایشگاه محققین و کارشناسانی از کشورهای تایلند، کره جنوبی، آمریکا، پاکستان، هند، موسسه استاندارد جهانی و همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز حضور داشتند.

 شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز با حضور پرشور در این نمایشگاه به معرفی دستاوردها و نوآوری‌های گروه‌های مختلف پژوهشی از جمله گروه پژوهش‌های پلیمری، کاتالیستی، شیمیایی، فنی و به‌ویژه فناوری‌های نوین پرداخت.

هدف از حضور در این نمایشگاه گسترش شبکه ایجاد شده بین محققین کشور با تیم‌های پژوهشی گروه پژوهشی فناوری‌های نوین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و ایجاد زمینه  لازم برای بهره‌گیری از بخش‌های خصوصی و صنعتی دیگر در حلقه پژوهش‌های تیم‌محور و همچنین معرفی دستاوردهای گروه پژوهشی فناوری نوین و الگو گرفتن از موفقیت‌های سایر مراکز تحقیقاتی کشور بود.

دکتر "یوسف محمدی" رییس گروه پژوهشی فناوری‌های نوین  شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت : نقش نمایشگاه در زمینه فناوری نانو و پیشبرد آن را می‌توان در تمرکز فعالیت‌های صورت گرفته توسط پژوهشگران،‌ فناوران و تحلیلگران حوزه فناوری نانو به‌طور متمرکز در یک مکان و زمان، امکان هم‌افزایی، خلق ایده‌های جدید و شکل‌گیری همکاری‌های گروهی و متقابل در نظر گرفت.

 وی در خصوص دستاوردهای ارایه شده در این نمایشگاه افزود : گروه پژوهشی فناوری‌های نوین ضمن معرفی بسترهای شکل‌گرفته در این گروه پژوهشی و پروژه‌های در دست اجراء، زمینه‌های همکاری‌های آتی و ایجاد جرقه‌های نوآوری و شکوفایی را در بین نخبگان صنعتی و دانشگاه برای بهره‌گیری و گسترش فناوری‌های نوین در صنایع پتروشیمی فراهم آورد.

به گفته دکتر محمدی  در این نمایشگاه کارشناسان تیم پژوهشی فناوری نانو گروه پژوهشی فناوریهای نوین به تشریح اهداف، ماموریت‌ها و برنامه‌های پژوهشی و فناوری این تیم پژوهشی و همچنین دستاوردهای خود پرداختند. علاوه بر این، کارشناسان این تیم پژوهشی طی جلساتی با دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و نیز کلیه مراکز علمی و صنعتی خصوصی و دولتی حاضر در نمایشگاه به تبادل­نظر و بحث و بررسی برای ایجاد و گسترش زمینه­های همکاری جهت توسعه هر چه بیشتر فناوری نانو در کشور پرداختند.

بررسی قابلیت‌های موجود ملی و پیشرفت‌ها و یافته‌های متخصصان داخلی در ارتباط با پژوهش‌های الویت‌دار این تیم پژوهشی یعنی نانوکامپوزیت‌های پلیمری، نانوکاتالیست‌ها، نانوپوشش‌ها و کاربرد فناوری نانو در مسائل زیست‌محیطی نیز در این نمایشگاه انجام پذیرفت.

غرفه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در طول برگزاری این نمایشگاه مورد توجه ویژه بازدیدکنندگان و رسانه‌ها قرار گرفت که از این جمله می توان به بازدید دکتر صادق واعظ زاده معاون علمی و فناوری رییس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، پژوهشگران، دانشجویان، دانش آموزان و خبرنگاران اشاره کرد.

رئیس گروه پژوهشی فناوری‌های نوین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در خلال برگزاری این نمایشگاه اظهار داشتند که در سال­های اخیر، محققین کشور مطالعات عمیق و جامعی در رابطه با امکان استفاده از فناوری نانو در حوزه‌های مختلف صنعت نفت از جمله پالایش فرآورده‌ها، صنایع پتروشیمی و گاز به عمل آورده‌اند تا بتوان با فراهم آوردن ابزارهای لازم به چگونگی استفاده از این فناوری نوین در جهت پیشبرد هر چه بهتر اهداف صنعت عظیم صنعت نفت دست یافت.

شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در سال نوآوری و شکوفایی بودجه‌های مناسبی را برای توسعه دانش‌های فنی در حوزه  فناوری‌های نوین اختصاص داده است، مشروط به آن‌که در پروژه‌ها و طرح‌ها جنبه‌های کاربردی به‌طور شفاف در نظر گرفته شده باشد.

دکتر محمدی در مصاحبه‌های خود عنوان کردند که شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران فناوری نانو را به‌ عنوان یکی از ابزارهای مهم برای توسعه محصولات و افزایش ارزش افزوده آنها، ایجاد نوآوری در محصولات و معرفی گریدهای جدید، کارآفرینی و اشتغال و عاملی برای کمک به حفظ فرصت‌هایی که ذخایر نفت و گاز در اختیار بشر قرار داده‌اند، انتخاب کرده است.

 

وی دستیابی به تولید نانوکامپوزیت‌های پلی‌اولفینی، تولید نیمه‌صنعتی نانوکاتالیست‌ها، توسعه دانش فنی در حوزه پوشش‌های نانومتری، به‌کارگیری نانوذرات برای حذف آلاینده‌ها و هم‌چنین استفاده از نانوحسگرها در شناسایی آلودگی‌ها را از اولویت‌های شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در سال نوآوری و شکوفایی برشمردند.

از سایر تیم‌های پژوهشی این گروه پژوهشی که در این نمایشگاه حضور داشتند می‌توان به تیم پژوهشی غشاء و فرآیندهای غشایی اشاره کرد که این تیم نیز با جذب نخبگان علمی رشته­های مهندسی پلیمر و شیمی و همکاری با اساتید و متخصصان این حوزه در داخل و خارج از کشور و با هدف حمایت، جهت­دهی و سامان­دهی پژوهش و توسعه فناوری­های غشایی در گروه پژوهشی فناوری­های نوین فعالیت می­کند.

در حال حاضر لزوم کاهش مصرف انرژی، سخت‌تر شدن قوانین زیستمحیطی و محدودیت‌های اعمال شده از جانب سازمان‌های حفاظت محیط‌زیست و نیز تولید محصولات با درجه خلوص بالاتر منجر به ورود فرایندهای غشایی به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی شده است.

دکتر محمدی تاکید کرد با توجه به وجود صنایع بالادستی و پائین­دستی در کشور و رشد و توسعه واحدهای پتروشیمیایی، استفاده از این فناوری در بخش‌های مختلف ضروری به‌نظر می‌رسد. او همچنین اظهار داشت دست­یابی به استانداردهای بین‌المللی نیازمند استفاده از فناوری‌های روز دنیا است و روش‌های قدیمی چندان کارآمد به‌نظر نمی‌رسند که در این میان بیشترین کاربرد فناوری غشا در صنایع پتروشیمی شامل خالصسازی مواد اولیه و محصولات، بازیافت مواد، تصفیه پساب و تامین آب و گازهای سرویس­ است.

همچنین با توجه به استراتژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران مبنی بر بهبود و افزایش بازده فرآیندهای پتروشیمیایی و نیز افزایش کیفیت محصولات تولیدی، برنامه‌ریزی‌های اصولی و مطالعات گسترده و کاملی به‌منظور شناخت و بهره‌مندی از غشا و فرایندهای غشایی و کاربردهای فناوری غشاء در صنایع پتروشیمی و الویت‌بندی این کاربردها براساس نیازها و سیاست‌های صنعت پتروشیمی در تیم پژوهشی غشاء و فرآیندهای غشایی انجام شده و در این راه همکاری و تعامل نزدیکی با مراکز دانشگاهی و صنعتی به‌وجود آمده است.

از طرف دیگر در راستای ایجاد بسترها و زیرساخت­های لازم جهت توسعه فناوری­های غشایی، تاسیس و تجهیز آزمایشگاه مرجع غشاء از مهم­ترین فعالیت­های در حال اجرای این تیم پژوهشی است که با تحقق کامل آن، امکان سرویس­دهی به بسیاری از پژوهشگران و مراکز تحقیقاتی کشور فراهم خواهد شد.

 

دیگر تیم پژوهشی شرکت‌کننده از گروه پژوهشی فناوری‌های نوین در این نمایشگاه تیم پژوهشی تبدیل دورریزها و ضایعات فرآیندی واحدهای پتروشیمی بود.

دکتر محمدی در مورد این تیم پژوهشی نیز گفت آنچه مسلم است، پیامدهای زیست‌محیطی فعالیت­های صنعتی، یکی از مهم­ترین چالش­های پیش‌روی صنایع فرایندی شیمیایی است.

به گفته وی  سالیانه چندین تن مواد زائد صنعتی در صنایع پتروشیمی تولید و معمولاً در خود صنایع تحت کنترل قرار می­گیرند. تاکنون عمده تلاش­های صنعتی زیست­محیطی صنایع فرآیندی، بر عملیات تصفیه برای نصب واحدهای کنترل آلاینده در جهت کاهش مقدار یا سمیت آن تا حد مجاز بوده است.

دکتر محمدی خاطرنشان کرد بنابراین ابداع روش­های علمی و نوین برای بازیافت که بتوانند هم از امحاء غیربهداشتی و مضر این ضایعات و تبعات خطرناک آن برای سلامتی انسان و محیط زیست جلوگیری کرده و هم با تولید محصولاتی ارزشمند و نیز احیاء بخش‌های با ارزش افزوده دورریزها و ضایعات فرآیندی، مانع خروج ارز از کشور شوند، حائز اهمیت است.

اهداف راهبردی این تیم پژوهشی شامل ایجاد بانک اطلاعاتی هوشمند و بروز در زمینه ضایعات و دورریزهای واحدهای پتروشیمی، تعریف کاربرد برای دورریزها و ضایعات فرآیندهای موجود براساس طراحی، علت‌یابی تشکیل دورریزها و ضایعات بیش از حد انتظار در مجتمع‌های پتروشیمی، اولویت‌بندی اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه تبدیل ضایعات و دورریزهای واحدهای پتروشیمی و بررسی ضایعات واحدهای در دست تاسیس و برنامه‌ریزی برای آنها است.

 همچنین اولویت‌های پژوهشی این تیم پژوهشی نیز شامل امکان‌سنجی استفاده از مواد زائد، دورریزها، ضایعات فرآیندی و محصولات جانبی فرآیندهای پتروشیمیایی، حذف آلاینده‌های هوابردی و گازی و تعریف کاربرد برای آنها، بازیابی پساب و فاضلاب‌‌های دورریز مجتمع‌ها، استحصال فلزات گران‌بها از کاتالیست‌های مجتمع‌‌ها و تعیین شرایط بازیافت انرژی است.

تیم پژوهشی زیست‌فناوری گروه پژوهشی فناوری‌های نوین نیز به‌دلیل برخی شباهت‌های ساختاری در فناوری‌های نانو و زیستی با شرکت در این نمایشگاه ضمن برقراری ارتباط با برخی شرکت‌ها سعی در ایجاد ارتباط با رسانه‌ها و پژوهشکده‌های مرتبط با زیست‌فناوری کرد تا امکان ایجاد فعالیت‌های مستمر را در آینده فراهم سازد.

 این تیم پژوهشی با تمرکز همه توان بر روی فناوری‌های منتخب در نقشه راه خود سعی دارد تا با انجام طرح‌ها و پروژه‌های کلیدی در حوزه زیست‌فناوری ضمن ایجاد ارزش برای صنایع پتروشیمی با بهره‌گیری از زیست‌فناوری بستر‌های گسترش این فناروی‌ پاک را در صنعت پتروشیمی فراهم آورد.

تیم پژوهشی زیست‌فناوری علاوه بر معرفی حوزه تمرکز خود، بر حوزه‌های زیرساختی که منجر به ایجاد جهش در بهره‌گیری از فناوری‌های زیستی در صنایع پتروشیمی خواهد شد می‌کوشد تا این فناوری را در حوزه‌های تامین و آماده‌سازی مواد اولیه صنایع پتروشیمی با کمک زیست‌فناوری، ارتقاء و بهبود سامانه‌های پتروشیمیایی در صنایع پتروشیمی به کمک زیست‌فناوری، تولید مواد و بهره‌گیری از خدمات زیست‌فناوری در صنایع پتروشیمی به‌کار گیرد.

با توجه به این مهم، تیم پژوهشی زیست‌فناوری ضمن ایجاد شبکه‌های پژوهش و فناوری با حوزه‌های مرتبط، امکان انجام پروژه‌های نوآورانه را با سایر حوزه‌ها فراهم نموده است.

گزارش تصویری نمایشگاه توانمندی های ملی فناوری نانو

۱۸ آبان ۱۳۸۷ ۱۰:۱۱
روابط عمومی |
تعداد بازدید : ۳,۵۶۱
کد خبر : ۱۱۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید