تولید پایه کاتالیست گاما آلومینای کروی با فناوری کاملا بومی در مقیاس نیمه صنعتی

مقارن با ایام مبارک دهه فجر، با توکل به خداوند متعال، تلاش و پشتکار بی وقفه پژوهندگان شرکت پژوهش و فناوری، پایلوت نیمه صنعتی بومی تولید پایه کاتالیست گاما آلومینای کروی در مرکز اراک این شرکت طراحی، ساخت، اجرا و با موفقیت راه اندازی گردید. پایلوت مذکور قابلیت تولید کلیه پایه های کاتالیست گاما آلومینای کروی با ظرفیت 50 تن در سال و در سایزهای 1.5 تا 3 میلیمتر را داشته و مدارک مهندسی آن با توجه به نیاز داخل با ظرفیت 150 تن درسال طراحی و آماده گردیده است.

از "پایه گاما آلومینای کروی" در ساخت کاتالیست­های ­مورد نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی از جمله فرایندهای  آروماتیزاسیون، ریفرمینگ، پروپان دهیدروژناسیون، LAB و HDS استفاده می شود و در حال حاضر در واحدهای گوگرد زدایی با هیدروژن پالایشگاههای کشور، MTBE‌ شرکت کیمیا مجتمع پتروشیمی بندر امام، واحد LAB مجتمع پتروشیمی بیستون، واحد LAB شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران مصرف می‌شود. با توجه به کاربردهای مختلف این پایه،  مقدار نیاز سالیانه کشور بیش از 150 در سال تن تخمین زده می شود که در صورت تولید آن در داخل صرفه جویی ارزی قابل ملاحظه ای در برخواهد داشت.

با توجه به خاص بودن فناوری و تجهیزات تولید گاما آلومینای کروی، در حال حاضر دانش فنی آن در اختیار چند شرکت خارجی بوده و شرکت ساسول بعنوان بزرگترین و معتبرترین تولید کننده این محصول در دنیا شناخته می شود که تاکنون آن شرکت حاضر به فروش آن نبوده است.

بومی سازی دانش فنی تولید این ماده در مقیاس پایلوت بر اساس دانش و توانایی متخصصان و سازندگان داخلی از سال 1394 آغاز گردید و با طراحی، ساخت و راه اندازی موفقیت آمیز پایلوت نیمه صنعتی مذکور، دانش فنی تولید این ماده به طور کامل و براساس فناوری کاملا بومی کسب گردید. شایان ذکر است فعالیت پژوهشی در این خصوص در مقیاس آزمایشگاهی، از سالها قبل در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی آغاز و واحد بنچ آن نیز در مقیاس 5 کیلوگرم در روز در مرکز اراک این شرکت راه اندازی شده بود.

به ثمر نشستن این دستاورد را به صنعت پتروشیمی کشور تبریک و تهنیت عرض می نماید.

عکس خبری

عکس خبری

 

۲۷ بهمن ۱۳۹۵ ۱۲:۳۸
تعداد بازدید : ۱,۴۶۰
کد خبر : ۱,۰۷۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید