دانش فنی گرید پلی‌اتیلن مناسب تولید چمن مصنوعی

در سال‌های اخیر استفاده از چمن‌های مصنوعی برای سطوح ورزشی به دلیل مستقل  بودن از شرایط آب‌وهوایی مانند باران، برف و یخ‌زدگی و تعمیرات و نگهداری ساده و کم‌هزینه‌تر از چمن طبیعی افزایش چشمگیری پیداکرده است. آخرین نسل چمن‌های مصنوعی، دارای الیافی بر پایه پلی‌اتیلن هستند که به دلیل داشتن استحکام کششی مناسب، مقاومت پارگی مطلوب، بازگشت‌پذیری الاستیک و جمع شدگی مناسب قابلیت استفاده در زمین‌های فوتبال، راگبی و غیره را دارند و به دلیل نرمی مناسب در ارتفاع زیاد چمن نیز، سایش شدید بر روی پوست بازیکنان نداشته و در سرخوردن و تکل‌ها بسیار مناسب هستند.

در حال حاضر دانش فنی تولید چمن مصنوعی با استفاده از الیاف فیبریلت پلی‌اتیلن توسط شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بومی‌سازی شده و امکان تولید چمن مصنوعی بر اساس استاندارهای فیفا فراهم شده است.  چمن مصنوعی تولیدی می‌تواند حداقل 7 سال طول عمر مورد تایید فیفا را داشته باشد.

 

 

 سیب

تولید گرانول­های زیست تخریب پذیر گرید فیلم همراه با گواهینامه شرکت  VINCOTTE

کاربردهای وسیع و تولید روز افزون پلاستیک­ ها سبب بروز مشکلات عمده از نظر زیست محیطی گردیده، به طوری که پلاستیک­ ها به عنوان یکی از عمده­ ترین آلاینده ­های محیط زیست از طرف سازمان جهانی محیط زیست معرفی شده­ اند. در سال 2013 از مجموع 208 میلیون تن ترمو پلاستیک تولیدی در جهان، 39 درصد آن که معادل 81 میلیون تن می­باشد متعلق به خانواده پلی­ اتیلن­ ها است و از مجموع پلی ­اتیلن­ های تولیدی 50 درصد آن در صنایع تولید فیلم و ورق کاربرد دارد. بنابراین پلی ­اتیلن به عنوان یک پلاستیک پرمصرف در بیشتر صنایع، به ویژه صنایع بسته­ بندی به­ کار می­ رود و بیشترین سهم آلودگی زیست محیطی، ناشی از مصرف پلی­ اتیلن در صنعت بسته­ بندی می­ باشد.

هر ساله در کل جهان حدود 500 میلیارد تا یک تریلیون کیسه پلاستیکی تولید می­ شود و به طور میانگین هر نفر 150 کیسه در سال مصرف می­کند. کیسه­ های دور ریخته شده و آلاینده محیط زیست بیش از یک میلیون کیسه در دقیقه برای کل جهان برآورد شده است که خطر تکان­دهنده ­ای برای نسل آینده و محیط زیست می­باشد و کمتر از 5 درصد آن­ها بازیافت می­شود که این میزان بازیافت برای کیسه­ هایی با ضخامت زیر 20 میکرون غیر ممکن است. به همین دلیل، در چند سال اخیر بیشتر کشورهای توسعه یافته و نیز در حال توسعه تولید کیسه­ های تخریب­ پذیر را آغاز نموده و به عنوان  جایگزین کیسه­ های پلاستیکی معرفی کرده­اند.

به گزارش سازمان محیط زیست جهانی سرنوشت حدود 20 تا 30% کیسه­ های پلاستیکی به دریاها و اقیانوس­ ها منتهی می­گردند که باعث از بین رفتن صدها هزار دلفین و نیز ماهیان آبزی می­شوند. کیسه­ های پلاستیکی دومین آلاینده اقیانوس­ ها و منابع آبی می­ باشند. بر همین اساس سازمان جهانی محیط زیست و سازمان ملل طی یک گزارش هشدار دهنده استفاده از کیسه های پلاستیک معمولی را محدود و به جای آن پیشنهاد مصرف کیسه های پلاستیک تخریب پذیر را ارائه نمود

صث  

در حال حاضر کیسه های حاوی مواد اکسو با عنوان زیست تخریب پذیر به بازار عرضه می­گردند که این مواد زیست سازگار نیستند و فقط کاهش جرم مولکولی دارند از طرفی با توجه به آنکه کاهش جرم مولکولی در مقابل UV و نور شدید خورشید صورت می­گیرد این محصولات برای مناطق سردسیر و فصول سرد سال کارآیی ندارند.

شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی طرح تولید مواد زیست­ تخریب­ پذیر بر پایه پلی ­اتیلن به همراه نشاسته و اکسو پراکسیدانت­ ها را اجرا و به دانش فنی مربوطه دست یافته است. محصول تولیدی می­تواند در کاربردهای مختلف از جمله سفره ­های یکبار مصرف، کیسه­ های خرید و ... مصرف شود. همچنین تاییدیه زیست­ تخریب­ پذیری بر اساس استانداردهای بین­ المللی از کشور بلژیک برای محصول تولیدی اخذ شده است.

 54